bioware-nase-dalsi-hry-budou-na-ps3
Novinka Bioware: Naše další hry budou na PS3

Bioware: Naše další hry budou na PS3

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 11. 2009 18:19 1
Reklama

Obsáhlý rozhovor na zahraničním serveru Joystiq s vývojářem Gregem Zeschukem, který patří k vůdčím postavám a zakladatelům studia Bioware, přinesl spoustu zajímavých informací. Studio Bioware totiž stojí za takovými peckami jako je Star Wars: KotOR, Mass Effect nebo aktuální RPG hit Dragon Age: Origins. Pramenů se od Bioware premiérově dočkali také majitelé PlayStationu 3.

Podle Zeschuka Bioware tvorbu pro konzoli Sony považuje za pozitivní a hodlá v ní pokračovat: „Spolupracovali jsme s Edge of Reality, takže jsme pracovali s lidmi, kteří už s PS3 mají nějaké zkušenosti. Část lidí ale pracovala také přímo u nás. Myslíme si, že je to jedna z hlavních platforem, takže určitě budeme ve vývoji na ní pokračovat. Bylo super získávat zkušenosti a porozumět si s PlayStationem 3 při vývoji Dragon Age. Každá platforma je jiná, ale nyní už jsme v pozici, kdy každá naše další PS3 hra bude skvělá. Víte, pokud jde o Mass Effect, nemůžu říct nic. Naše další věci ale rozhodně budou i na PS3. “

Redaktor zkusil ještě jednou vývojáře nasměrovat k Mass Effectu, o němž se v souvislosti s PS3 už mnohokrát spekulovalo: „Neřekli jsme nic o Mass Effect pro PS3. Nic o tom nevím. Jsou to šílené řeči. Fakt o tom nic nevím,“ dodal Zeskuch rezolutně. O očekávané sci-fi akci se ale nakonec rozpovídal alespoň v souvislosti s DLC, která mají být rozsáhlým doplněním her od Bioware: „Tvorba stáhnutelných rozšíření je zajímavá, protože musíte zohledňovat očekávání fanoušků. Hodně jsme se naučili z DLC pro první Mass Effect. Už víme, že je nutné s DLC počítat ve vývoji předtím, než hra vůbec vyjde. Nový obsah musí ladit s tím původním. Je to něco, co musíte promýšlet už od začátku. To je naše strategie u Dragon Age: Origins i u Mass Effect 2. Budeme tak k nim mít vynikající DLC. Z velké části už je můžeme hrát. Někteří naši členové už je zkoušeli a řekli: ,Wow, to je doopravdy dobrý.‘ “ Tak snad měli pravdu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama