blizzard-kopirovat-wow-se-nevyplaci
Novinka Blizzard: Kopírovat WoW se nevyplácí

Blizzard: Kopírovat WoW se nevyplácí

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

30. 11. 2009 16:22 9
Reklama

Producent Shane Dabiri z Blizzardu si nemyslí, že kopírování úspěchu jejich onlinovky World of Warcraft je cestou k rychlým penězům. Prohlásil to v rozhovoru pro poslední číslo časopisu PC Zone. Jeho hlavním argumentem je to, že hráči nejsou zvědaví na neustále dokola omílané světy a herní náplň, ale mají chuť si vyzkoušet něco nového.

"Už tu bylo spoustu týmů, které chtěly zopakovat úspěch WoW, ale ani jednomu se to nepovedlo. Z toho už se dá udělat závěr, že to zkrátka není dobrá volba. Víme, že WoW je velmi úspěšný titul a vydavatelé si myslí, že je třeba dělat stejné hry, protože se jim povede nalákat stejné hráče. To je chyba. Lidé, kteří investovali čas a peníze do WoW už to zkrátka nebudou chtít absolvovat znovu. Budou chtít něco zcela jiného."

S tím se nedá nic víc než souhlasit. Zatím naprosto každá onlinovka, která se snažila soupeřit s WoW, tak buď pohořela a skončila nebo spadla z počáteční euforie na stabilních sto tisíc hráčů měsíčně (což je však pořád dost k tomu, aby byla slušně profitabilní). Zda takový osud potká i slušně se rozjíždějící aktuální hit Aion zatím nevíme, ale místo na dvě úspěšné online hry podobného ražení tu určitě je. Nebo alespoň doufáme...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama