boj-proti-hram-v-cine-pokracuje
Novinka Boj proti hrám v Číně pokračuje

Boj proti hrám v Číně pokračuje

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 12. 2009 10:37 2
Reklama

V rámci boje proti videohrám v některých zemích už jsme slyšeli ledacos, poslední zprávy z Číny nás ale přeci jenom trošku vykolejily. V pořadu "Přiznání vraha – Zaměřeno na pornografii a násilí v online hrách“ na státní televizi CCTV totiž zazněly opravdové perly. Představení mladíka z pekingského vězení pro mladistvé, který si posedí do konce života za vraždy, jež spáchal, aby získal vybavení do online hry, ještě příliš nepřekvapí. Kontext ještě doplnila zpráva, že až 80 procent případů mladistvých kriminálníků souvisí s online hrami.

Čínská státní televize pak pokračovala v kritizování videoher případem mladé čtrnáctileté dívky. Na ni měla mít neblahý vliv online taneční hra Audition. Dívka se po tancování prý roztoužila natolik, že vyhledávala své online přátele a strávila s nimi noc. To vedlo až k dvěma interrupcím, jež dívka musela prodělat, aby se nestala maminkou.

V další části vysílání se zase objevila zpráva o teenagerech, kteří se stali závislými na prášcích proti kašli a později přímo na drogách (metamfetamin). Ty jim měly pomáhat vydržet celonoční pařanské maratóny. Úřady kritizuji i internetové kavárny, kde se zdržují mladí kuřáci používající instant messengery, kteří samozřejmě hrají také online hry. Jen připomeňme, že v nejlidnatější zemi světa má mnoho provozovatelů her problémy s vládními nařízeními, což postihlo i World of Warcraft. Podle vládních údajů je v Číně minimálně 338 milionů uživatelů internetu a zároveň přes 210 milionů hráčů online her. Ti rozhodně nemají na růžích ustláno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama