capcom-nechce-delat-nove-ip-v-zahranici
Novinka Capcom nechce dělat nové IP v zahraničí

Capcom nechce dělat nové IP v zahraničí

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

2. 2. 2010 14:38 5
Reklama

Již dříve prosakující informace o tom, že Capcom hodla soustředit veškerou svou produkci nových titulů ve své japonské centrále se nyní ukázaly jako pravdivé. Končí tak doba experimentování, kdy se Capcom pokoušel prorazit i na západní vývojářské trhy, ale byly z toho pouze problémy a díra v rozpočtu (nejčerstvěji například neúspěch s ambiciózním Dark Void).

"Naše zkušenosti například s titulem Bionic Commando demonstrovaly velkou náročnost outsoucingu našim zahraničním partnerům. Nicméně je pravda, že nejsme schopni vyvíjet dostatečné množství titulů bez jejich pomoci. Proto s nimi rozhodně nemíníme ukončovat spolupráci.Naše firma ale plánuje ještě větší rozdělení úloh v rámci naší společnosti. Nové tituly budou vyvíjeny z drtivé většiny přímo v japonské centrále. Zahraniční studia pak budou pracovat buď na pokračováních zavedených sérií s univerzální tématikou (přeloženo do lidštiny - žádné japonské šílenosti typu simulátor žokeje), nebo je využijeme při vývoji konkrétních součástí našich her."

Vzhledem k velmi drtivému neúspěchu jak Dark Void (i když na hodnocení je možná ještě příliš brzy), tak Bionic Commanda se nelze tomuto kroku Capcomu příliš divit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama