vyvoj-mount-blade-warband-finisuje
Novinka Vývoj Mount & Blade: Warband finišuje

Vývoj Mount & Blade: Warband finišuje

Marek Švrkala

Marek Švrkala

10. 2. 2010 16:26 2
Reklama

Akční RPG Mount & Blade v Evropě vyšlo v záři 2008, větší popularitu si ale v naší zemi získalo až několik měsíců poté, kdy vyšla lokalizovaná česká verze. Nenápadný titul si získal mnoho fanoušků hlavně díky otevřenému středověkému světu, kde se hráči mohli volně prohánět na koni, bojovat ve speciálním akčním módu a zároveň získávat obrovské bohatství a vliv na místní obyvatele. Turecký vývojářský tým TaleWorlds už v dubnu loňského roku představil datadisk s podtitulem Warband. Původně už měl být na pultech, nakonec se ho ale po menším zdržení dočkáme až v závěru března tohoto roku. O datadisku Warband jsme dlouho neslyšeli, distributor Paradox Interactive až nyní odhalil další zajímavé informace z otevřeného světa Calradie. Rozhovor se šéfem vývoje Armaganem Yavuzem, který popisuje mnoho zajímavostí, najdete pod textem nebo v našem archivu. Pojďme si jeho slova v krátkosti shrnout.

Hlavní devizou Mount & Blade: Warband bude multiplayer, který v prvním dílu chyběl. Autoři slibují bitvy až pro 64 hráčů a to hned v několika módech. Vedle víceméně klasických herních konceptů Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Conquest a Battle zaujme mód Siege. Jeden tým zde bude útočit, druhý pak bránit. Tuhá bitva se zde svede o celý hrad. Vývojáři slibuji spoustu různých možností, jak hrad plný věží dobývat a bránit. Vedle přidání multiplayeru a drobných úprav v hratelnosti singleplayeru vylepšení také klasicky čekají grafickou stránku hry. Ve videu plném názorných ukázek můžete vše okouknout sami.

Mount & Blade: Warband si určitě nepleťte s titulem Mount & Blade: Ohněm a mečem, jenž vyjde v březnu opět v české verzi od CD Projektu. Toto RPG by se dalo označit za jistou odbočku od celé série. Hra je postavená na enginu z originálního Mount & Blade, avšak zpracovalo ji kyjevské studio Síč ve spolupráci s ruským vydavatelstvím Snowball. Zatím vyšla jen v polské a ruské verzi, vstup na další trhy se teprve chystá. Projekt ruského vydavatelství vychází z románové trilogie Henryka Sienkiewicze. Celý herní koncept zasazuje do východní Evropy 17. století a snaží se o maximální věrnost tématu.

Příznivci akčního RPG Mount & Blade se tak mohou těšit hned na dva různé tituly, které na téměř dva roky starou gamesu naváží. Snad se oba vydaří.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama