activision-ve-svych-tymech-propousti
Novinka Activision ve svých týmech propouští

Activision ve svých týmech propouští

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 2. 2010 09:55
Reklama

Už včera od různých vývojářů na Twitteru začaly prosakovat nepříjemné zprávy, které Activision potvrdil tiskovým prohlášením. V několika jeho studiích se totiž musí propouštět. Kupříkladu ve vancouverském vývojářském týmu Radical Entertainment, který naposledy loni v červnu přišel s celkem vydařenou akční gamesou Prototype, dostala padáka celá polovina ze 180 zaměstnanců . Dalším postiženým studiem je dobře známý Neversoft. Tomu přinesla slávu skejťácká série Tony Hawk, nyní ale tvořil hlavně hudební sérii Guitar Hero. Zdroje hovoří o 50 až 170 propuštěných zaměstnancích. Úplně uzavřeno pak bylo studio Luxoflux zaměstnávající kolem 56 lidí. Ti pracovali na filmových hrách zejména pro casual hráče. Postižena jsou ještě dvě studia - Underground Development (Guitar Hero: Van Halen) a RedOctane.

Activision celou situaci vysvětlil v tiskové zprávě: „Activision pokračuje v přehodnocování svých zdrojů, aby se ujistil, že jsou vhodně rozloženy vzhledem k plánům a cílům společnosti. V roce 2010 chce vydat méně produktů než v roce 2009 hlavně kvůli menšímu množství hudebních her. Přesunujeme naše zdroje k těm nejvýdělečnějším segmentům trhu. Součástí této aktivity je také přeorientování některých zdrojů tak, aby lépe odpovídaly naším plánům a situaci na trhu. Zároveň posilujeme možnosti digitální distribuce, protože očekáváme, že v dalších letech její podíl vzroste.“

Změny souvisí hlavně s nižšími prodeji hudebních her v roce 2009 (pokles o 35%). Pro letošek se Activision spokojí jen s DJ Hero 2 a zatím neoznámeným titulem Guitar Hero (6?). Oba mají vyjít v druhé polovině roku. Dalšími velkými nadějemi Activisionu pro rok 2010 jsou Starcraft II a World of Warcraft: Cataclysm.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama