bobby-kotick-meli-jsme-koupit-harmonix
Novinka Bobby Kotick: měli jsme koupit Harmonix

Bobby Kotick: měli jsme koupit Harmonix

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 2. 2010 15:27 1
Reklama

Na sumitu DICE 2010 v Las Vegas se mimo prezentace služby OnLive představil také Bobby Kotick (šéf Activisionu). Kotick zaujal hlavně svým prohlášením na adresu hudebních her. Ve své řeči totiž litoval toho, že jeho společnost nekoupila vývojářské studio Harmonix, které stálo za prvními dvěma díly série Guitar Hero (dnes vyvíjí konkurenční Rock Band).

„Když jsme kupovali Guitar Hero a RedOctan, vydavatele této série, věděli jsme i o Harmonix. Znali jsme je ale jako skupinu poněkud neúspěšných tvůrců hudebních her. Vždycky měli dobré nápady, avšak do dob Guitar Hera vlastně neměli nic, co by bylo opravdu komerčně úspěšné. Mysleli jsme si, 'dobře, je to dobrý kus softwaru, ale když ho dáme studiu Neversoft, jistě s ním udělají pořádnou díru do světa,'“ uvedl Booby Kotick. Neversoft pak pro Activision stvořil Guitar Hero III: Legends of Rock, zatímco Harmonix se ve spolupráci s distributorem MTV Network vrhli do vlastního projektu Rock Band. Neversoft právě se třetím dílem rozhodně nezazářil, první Rock Band si vedl o poznání lépe.

„Tehdy jsme ani nepomysleli na to, že bychom zajeli do Bostonu za kluky z Harmonix a podívali se na to, co dělají. Svět Guitar Hero se tedy úplně změnil. Kdybychom to tehdy udělali, možná dnes bylo vše jinak. Pravděpodobně by to byla pro obě strany výnosná spolupráce a skvělá příležitost pro nás i pro Harmonix. Dnes by možná byly hudební hry ještě zajímavější,“ litoval šéf Activisionu. „Když na byznys nahlížíte příliš z finančního z hlediska, tak se častokrát stane, že přehlídnete to, co je opravdu důležité – kdo je nadšenec, kdo je inspirativní nebo od koho přijde další velký nápad,“ uvedl na závěr Kotick. Trh s hudebními hrami je dnes v útlumu a i Activision musí propouštět. Kdoví, třeba by nebyl, pokud by Activision kdysi zvolil jinou strategii. Pozdě bycha honiti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama