bude-blizzard-licencovat-svuj-battle-net
Novinka Bude Blizzard licencovat svůj Battle.net?

Bude Blizzard licencovat svůj Battle.net?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 3. 2010 10:44 2
Reklama

Blizzard se se systémem Battle.net v poslední době rozhodně netají tím, že by z něj chtěl mít obdobu Xbox Live nebo PlayStation Network. Zkrátka portálu se všemi komunitními funkcemi, který bude po stránce multiplayeru zaštiťovat nejen hry od Blizzardu, ale i od jiných vydavatelů. A Rob Pardo z Blizzardu přiznal, že tyto spekulace v poslední době nabraly docela na intenzitě.

"Je to něco, o čem jsme se v poslední době velmi vážně bavili. Největší překážkou z naší strany je však to, že hry od někoho jiného, než od nás, by našim lidem sebraly spoustu času na odladění všech chyb. Pokaždé, když vedeme diskusi nad tím, zda Battle.net otevřít, ustrneme na jednom bodě - co by se stalo, kdyby naše hra a hra od někoho jiného vyšla ve stejnou chvíli. Mohli bychom si dovolit být neteční k tomu dalšímu titulu? Byli bychom schopni nabídnout stejnou úroveň technické podpory, kterou máme pro naše first-party hry? Zatím se nám tento problém vyřešit nepodařilo a upřímně řečeno, je to docela oříšek."

Oříšek v tom smyslu, že Blizzard určitě cítí šanci jak se postavit kupříkladu Steamu a nabídnout hráčům alternativu, ani nemluvě o tom, že by si tímto způsobem mohl samozřejmě náležitě zapropagovat své vlastní tituly a ještě si vylepšit pověst společnosti, která je spíše nakloněna hráčům, než velkohubým vydavatelům. A i vzhledem k tomu, že když řeknete Blizzard, musíte jedním dechem dodat i Activision, tak bychom si dovedli tipnout, že maximálně v horizontu jednoho roku bude tenhle oříšek rozlousknutý a všechna chutná jadérka pořádně vybrána.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama