prvni-informace-o-bulletstorm
Novinka První informace o Bulletstorm

První informace o Bulletstorm

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

11. 4. 2010 13:46 5
Reklama

O nové hře polského studia People Can Fly jsme v náznacích mluvili už koncem loňského roku, až v těchto dnech ale dochází k odhalení prvních detailů. Jak už možná víte, titul nese název Bulletstorm a není překvapením, že půjde o hutnou akční řež ve stylu předchozí hry těchto vývojářů, Painkillera. Dobrému jménu prospívá rovněž i pokračující spolupráce s věhlasnými Epic Games, kteří našli v Polácích zalíbení po povedené PC konverzi Gears of War. Jedná se také o hru, kteoru slíbil odhalit CliffyB, a kterou spoustu hráčů považovalo za třetí Gears.

Příběh Bulletstorm je podle vývojářů plný nečekaných zvratů a je prý velmi obtížné odhalit byť sebemenší střípky, abychom nepřišli o zábavu. Z toho mála, co víme, však vychází najevo následující. Hlavní hrdina, ramenatý geroj Grayson Hunt, je velitel úderné jednotky Dead Echo. Hned v úvodu bude tedy hráč součástí rychlé infiltrační akce, na jejímž konci však Hunt odmítne vykonat velmi krutý rozkaz a svoji jednotku zradí. Z pochopitelných důvodů uprchne do hlubin vesmíru a stane se z něj nejhledanější muž v galaxii. Věčné skrývání a zpackaná kariéra pak samozřejmě povede ke sklence silného alkoholu a za deset let se z válečného hrdiny stane naprostá troska. Jeho jediným přítelem je kyborg Ishi Sato, který sloužil pod Huntovým vedením a měl by ve hře fungovat jako protipól Graysonově chování. To eskaluje v momentě, kdy během letu vesmírem potkají válečnou loď Ulysses, na které slouží ošklivý velitel, jenž dal Huntovi ten ještě ošklivější rozkaz. Snaha zničit monstrózní plavidlo však k ničemu nevede, a tak se Hunt se Satem rozhodnou nabourat do lodi a bojovat tváří v tvář. Jejich plán ale moc nevyjde, a tak se obě lodě zřítí ve spirále na nedalekou planetu.

Možná si říkáte, že tohle by mohlo vypadat jako povedené prolnutí filmu a hry, vývojáři však upozorňují, že ke cut-scénám se odhodlali jen na místech, kde je to skutečně třeba, vše výše popsané by mělo být hratelné z pohledu první osoby. Nedá se tedy hovořit o tom, že byste museli vytrpět půlhodinový film, než byste se sami pustili do hry, lidé z People Can Fly chtějí rychlou a dynamickou akci bez jakýchkoliv prodlev. Pomůže tomu snad i bojový systém, který je úzce spojen s přidělováním skill pointů. Vývojáři do hry zařadili prvek jakéhosi energetického biče, pomocí kterého můžete přitáhnout, či odmrštit nepřátelské mutanty a emzáky, dále se soustředili na možnost někoho pořádně nakopnout a nakonec dojde snad i k efektivním skluzům po zemi. Ty budete moci kombinovat s předchozími dvěma prvky a samozřejmě se střelbou z široké plejády futuristických zbraní. Dohromady se pak bude hodnotit vaše smrtonosná kreativita, za kterou dostanete patřičný počet bodů.

Co se týče herních módů, vývojáři sází na jednoduchý singleplayer a oddělenou hru více hráčů. S ohledem na přítomnost zmiňovaného kyborga by se nabízela i kooperace, o té ale v tuto chvíli neuvažují: „V single-playeru zkrátka nechcete nikoho, aby vám kradl vaše skill shoty. A navíc, kooperační hru bychom nemohli udělat bez obětování některých příběhových elementů,“ vysvětlil kreativní ředitel Adruian Chmielarz. Nezbývá tedy nic jiného, než čekat na další přísun novinek a použitelných obrázků, které by se měly ve vlnách internetu objevit během příštího týdne. Určitě o ně ale nepřijdete.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama