zaklinac-2-vyuzije-savy-z-prvniho-dilu
Novinka Zaklínač 2 využije savy z prvního dílu

Zaklínač 2 využije savy z prvního dílu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 6. 2010 18:49 3
Reklama

Členové týmu CD Projekt RED se rozpovídali v novém vývojářském deníku o chystaném pokračování u nás velmi populárního akčního RPG Zaklínač. Asi nejvýznamnějším odhalením je fakt, že do druhého dílu bude možné přenést uložené pozice z jedničky. „Hráči v druhém dílu zaznamenají, že jejich volby ovlivňují děj,“ řekl jeden z vývojářů. „Například některé postavy budou s Geraltem jednat jinak v závislosti na tom, jak první dobrodružství dokončil.“ Uvidíme, zda bude systém propracovaný podobně jako v Mass Effectu, kde se do dvojky přenášelo kolem sedmi stovek rozhodnutí.

Vývojáři kladou také velký důraz na příběh, který si prý náležitě užijí i ti hráči, co nehráli první díl, ani nečetli žádnou z populárních knih Andrzeje Sapkowského. Jeho práci vývojáři používají spíše jako encyklopedii, silně se inspirují také slovanskou kulturou. A jak to bude s erotikou? „Všechno ve hře je součástí zajímavého příběhu,“ upřesnil jeden z polských vývojářů. „Rozhodli jsme se tak, že milostné poměry musí inteligentně zapadnout do děje. Nemohou být řízeny jako nějaké mini hra nebo něco pouze pro zábavu. Pokud mají tyto důležité vztahy být ve hře, musí být smysluplnou součástí dramatu, které se odehrává.“ To zní skutečně rozumně.

Na vývojářský deníček v polštině s anglickými titulky se můžete podívat přímo pod textem, ke čtení doporučujeme také naše preview. Zaklínač 2 by se měl v PC verzi objevit na začátku příštího roku, později snad zaútočí i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama