bistudio-predstavuje-dalsi-arma-ii-frakci
Novinka BIStudio představuje další ArmA II frakci

BIStudio představuje další ArmA II frakci

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 6. 2010 15:30 2
Reklama

Vývojářské studio Bohemia Interactive dnes představilo nejnovější video, uvádějicí další z frakcí chystaného samostatně hratelného rozšíření ArmA 2: Operace Arrowhead. A protože víme, že spousta z vás se na datadisk moc těší, tak si video pěkně rozebereme. Komu se nechce si číst technickou hatmatilku, tak může zrakem zabrousit až pod novinku, kde na něj čeká akčně sestříhané video, za které by se nemusel ve svých filmech stydět ani Michael Bay.

Takistánská armáda disponuje vybavením východní i západní provenience z dob Studené  války, importované bojujícím stranám během občanské  války v letech 1988-1991. Armáda je podřízena místním velitelům. Mimo armádu disponují malým množstvím vojenské techniky i další malé frakce nebo silnější kmeny. Takistánci jsou vyzbrojeni útočnými puškami FN FAL, AK-74, kulomety PKM a často i dalšími ručními zbraněmi. Vojáci jsou vybaveni typickými plechovými přilbami, nosí  uniformy v barvě khaki nebo opatřené kamuflážním vzorem. Úderné jednotky vojenské policie nosí charakteristické černé turbany. Takistánská armáda používá  zejména sovětskou techniku, jako např. tanky T-34, T-55 a T-72, obrněné  transportéry či terénní vozy UAZ.

Technika takistánské  armády je opatřena nepravidelnou kamufláží v odstínech pouštní  žluté a tmavě zelené. Letectvo Takistánu disponuje vrtulníky Mi-24D, lehkými bitevníky L-39ZA a transportními vrtulníky Mi-8. Pro roli vzdušné podpory jsou vyčleněny letky bitevních letounů Su-25. Takistán disponuje také raketovým dělostřelectvem, jehož útvary jsou vyzbrojeny mobilními odpalovacími zařízeními raket Scud-B. Neoficiální zdroje uvádějí, že bojové hlavice raket mohou nést i chemické zbraně hromadného ničení, jejichž vývoj byl v minulosti podporován SSSR ve snaze zvýšit svůj místní vliv v oblasti Zeleného moře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama