daniel-erickson-pro-rpg-je-pc-nejlepsi
Novinka Daniel Erickson: Pro RPG je PC nejlepší

Daniel Erickson: Pro RPG je PC nejlepší

Marek Švrkala

Marek Švrkala

2. 7. 2010 17:51 28
Reklama

Doufali jste, že byste si někdy zahráli MMO Star Wars: The Old Republic na konzolích? Vývojáři z Bioware o jiné než PC verzi zatím ani nepřemýšleli. Vyplývá to z rozhovoru s hlavním designérem Danielem Ericksonem, jenž promluvil se zahraniční serverem CVG. „Mohu vám říct, že je to něco, o čem jsme dosud ani nemluvili. Nevím, jestli by to vůbec bylo možné. Budu se muset zeptat našeho šéfa přes technologie,“ uvedl Erickson. „Nikdo v Bioware na základech něčeho takového nyní nepracuje, nejprve musíme naši komplikovanou hru vydat.“

Podle hlavního vývojáře The Old Republic je PC pro RPG přirozená platforma. „Všichni známe nedostatky PC. Řveme na ty mašiny a snažíme se naši hru rozeběhnout,“ řekl Erickson. PC ale pro svůj projekt považuje za nejlepší hlavně díky vyspělému ovládání. „V tuto chvíli na PC už je stvořený vynikající interface. Ovládání s myší a klávesnicí má daleko méně omezení než na konzolích. Také pro Dragon Age je PC hlavní platformou. Pro RPG je to prostě přirozené,“ vysvětlil designér.

„Každé dva až tři roky slyšíme, že je mrtvé fantasy, že je mrtvé hraní na PC a nebo že jsou mrtvé RPG hry. Přesto jsou téměř všechny nejúspěšnější tituly, co vycházejí a určují rekordy, na PC a mnoho z nich je také ve fantasy stylu. Vždyť vůbec největší hra na světě je fantasy, na PC a MMO RPG, “ řekl Daniel Erickson z Bioware. Star Wars: The Old Republic tedy na jaře příštího roku můžeme očekávat výhradně na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama