everquest-ii-bude-mozne-hrat-zadarmo
Novinka EverQuest II bude možné hrát zadarmo

EverQuest II bude možné hrát zadarmo

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 7. 2010 07:34
Reklama

Móda provozování MMORPG bez placení měsíčních poplatků se začíná dále šířit. Po Dungeons & Dragons Online a The Lord of the Rings Online bude možné hrát zadarmo také EverQuest II, který už běží přes pět let. V tomto případě bude ale free-to-play mód doplňkem určeným hlavně na nalákání nových hráčů, placené servery totiž nadále zůstanou v provozu beze změny. Společnost Sony Online Entertainment pouze nahodí nové servery, kde spustí bezplatnou verzi EverQuestu II s podtitulem Extended. V současnosti probíhá alfa testování, otevřená betaverze by měla odstartovat 17. srpna.

„Pro MMO je změna přirozená. Rozhodnutí vytvořit verzi Extended bylo povzbuzeno vývojem našeho průmyslu,“ uvedl David Georgeson, jeden z autorů EverQuest II. „Nabídnutím dvou různých služeb umožňujeme našim hráčům zvolit si program, jaký se nejlépe hodí k jejich hernímu stylu.“ Bezplatná edice samozřejmě nebude úplně totožná s placenou. Hráče čekají různá omezení, lepší předměty si budou moci pořídit pomocí mikrotransakcí. Přehledné srovnání jednotlivých platebních modelů s bezplatnou verzí najdete v této tabulce.

Pro fanoušky MMO je rostoucí podíl free-to-play serverů jistě dobrým trendem. Ve velké konkurenci na tomto poli je možnost bezplatné zkoušky některých titulů velmi příjemná. Hráč si díky nim může snadno najít favorita, kterému otevře svou peněženku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama