bethesda-nechysta-hry-na-iphone-a-wii
Novinka Bethesda nechystá hry na iPhone a Wii

Bethesda nechystá hry na iPhone a Wii

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

30. 7. 2010 11:42 1
Reklama

Todd Howard z firmy Bethesda vystoupil z celkem razantním prohlášením, že "jeho" společnost se nechystá v budoucnu rozjet výrobu her pro mobilní telefony, handheldy, ani konzoli Wii. Poskytl k tomu však celkem racionální důvody, se kterými nelze nic jiného, než souhlasit.

"Hry, které my děláme (a Howard tím pádem hovoří za svůj tým, který má na starosti například sérii Fallout nebo Elder Scrolls) se mnohem lépe hodí na velké konzole a na PC. Nikdy sice nelze vše vyloučit, ale v dohledné době žádný přechod na ostatní platformy neplánujeme. A i když na ony platformy začnou vznikat náročnější a komplexnější hry, tak si nemyslím, že hráčská základna pro hry, jako jsou ty naše, je tam dostatečně velká. Pokud budeme mít nějaký super nápad, jak naše hry převést třeba na Wii, tak to samozřejmě uděláme, ale teď se k ničemu takovému neschyluje."

Pokud jste tedy doufali, že se dočkáte třeba portu oblíbeného Oblivionu na Wii (a bude se jednat klidně o 2D skákačku), tak vám jistě zůstaly oči pro pláč. "Velké" hry od Bethesdy zkrátka i nadále zůstanou doménou PC, PS3 a Xboxu 360. I další projekt, podle všech spekulací by se mělo jednat o nový díl v sérii Elder Scrolls, by se tak neměl objevit nikde jinde, než právě na těchto třech platformách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama