codemasters-chystaji-novy-flashpoint
Novinka Codemasters chystají nový Flashpoint

Codemasters chystají nový Flashpoint

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 8. 2010 11:24 1
Reklama

Série Operation Flashpoint, jejíž kořeny sahají až k českému studiu Bohemia Interactive, se dočká dalšího dílu. Společnost Codemasters totiž začíná vyvíjet titul Operation Flashpoint: Red River, který má v lecčems navazovat na loňský Dragon Rising. Podíváme se na nové bojiště v Tádžikistánu, na kterém ale nalezneme staré známé protivníky z řad Čínské lidové armády. Nově ale budeme bojovat i proti lokálnímu odboji, kterému se pochopitelné nelíbí, že přes jeho území mašírují nepřátelská vojska. Hlavním novým prvkem OF: Red River bude komplexní kooperativní kampaň, kterou bude možné hrát až ve čtyřech hráčích.

Ti se pochopitelně zhostí role jednotlivých armádních specialistů a navzájem si budou krýt záda. S tím souvisí o zcela nové módy, které budou vycházet právě z kampaně. Samotní autoři se nechali slyšet, že právě na kooperativní kampaň bude ve hře kladen velký důraz. Idea je taková, že by se právě hraní jednotlivých misí mělo stát takovým druhým multiplayerem. Mezi dalšími novinkami můžeme zmínit i přepracovaný systém ovládání, mnohem větší prolnutí příběhu se skutečnou akcí a mírné zjednodušení inventáře, které ale ani náhodou nebude mít dopad na samotnou hardcore hratelnost, na kterou jsou fanoušci série zvyklí.

Podle vyjádření samotných vývojářů se Red River bude snažit co nejvěrněji zachytit ducha skutečných akcí, které zažívají američtí vojáci po celém světě. K tomu jim má dopomoci právě nové prostředí Tádžikistánu, které díky své variabilitě nabídne spoustu nových vychytávek. Vydání pro PC, PS3 a Xbox 360 bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku. Už teď se ale můžete mrknout na čtyři obrázky, které sice nepochází přímo ze hry, ale dají vám alespoň nástin toho, co ve hře budete moci zažít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama