blizzard-se-uspesne-potyka-s-piratstvim
Novinka Blizzard se úspěšně potýká s pirátstvím

Blizzard se úspěšně potýká s pirátstvím

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 8. 2010 13:58 7
Reklama

Blizzard už dlouho před vydáním druhého StarCraftu ohlašoval, že hodlá z nového Battle.netu udělat službu ne nepodobnou třeba Xbox Live, či PlayStation Network. Tedy nejen rozhraní pro spouštění hry, ale také místo, kde se budou hráči potkávat, sledovat novinky a mít vše potřebné na jednom místě. A právě v Battle.netu vidí Michael Ryder, jeden ze zástupců firmy Blizzard, ten nejhlavnější důvod, proč se společnosti tak dobře daří bojovat proti pirátům, lačnících po nelegální kopii StarCraftu II.

Tím největším lákadlem je pochopitelně možnost hrát multiplayer, neboť hra po místní síti byla ze StarCraftu II vyškrtnuta, ale spousta z potenciálních pirátů se rozhodne pro originálku zkrátka jen z toho důvodu, aby si mohli naplno vyzkoušet jaký že Battle.net vůbec je.

Alespoň to tedy tvrdí Ryder a přisazuje si, že se Blizzardu velmi osvědčil model rozdělení světa na regiony, které mezi sebou sice hrát nemohou, ale je mnohem jednodušší (pro Blizzard) mířit cíleně na konkrétní potřeby těch kterých hráčů. Pochopitelně to není neprůstřelná taktika, ale minimálně vzkaz pro ostatní firmy, že by se měly snažit uvést na trh skutečně stoprocentní produkt a nespoléhat se jen na protipirátské ochrany, to rozhodně je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama