v-diablu-iii-se-objevi-remeslnici
Novinka V Diablu III se objeví řemeslníci

V Diablu III se objeví řemeslníci

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 8. 2010 00:16
Reklama

Blizzard nám na GamesComu naservíroval spoustu zajímavých materiálů k třetímu dílu akčního RPG Diablo. Jejich vrcholem je téměř pět minut dlouhé komentované video, které můžete zhlédnout přímo pod těmito odstavci. Jay Wilson v traileru představuje nové NPC postavy – takzvané řemeslníky. Postupně je potkáte v průběhu hry, jsou nedílnou součástí příběhu. Jakmile si získáte jejich důvěru splněním některých úkolů, mohou vám být velmi nápomocni. Na cestách vás totiž budou doprovázet a nabídnou pomoc s předměty. Postupně narazíte na kováře, kouzelníka a klenotníka – každý z nich umí něco jiného. Jay Wilson se nejvíce zabýval kovářem, specialistou na zbraně a brnění. Tento šikovný řemeslník je v případě potřeby opraví, dokáže také vytvořit sockety a vám už pak stačí do zvoleného předmětu vložit vhodný drahokam (gem).

I další dva hrdinové mají své přednosti. Kouzelník může předměty očarovat a přidat jim speciální vlastnosti, dále věci identifikuje. Umí také sestrojit drobné kouzelnické náčiní. Klenotníkovou specialitkou jsou různé amulety a prsteny. Mimo nich si výtečně rozumí i s drahokamy. Několik cenných kusů dovede zkombinovat, čímž nahrazuje Horadric Cube z dvojky. Je příjemné, že vás všichni řemeslníci mohou doprovázet najednou, není tak nutné si vybírat konkrétní povolání.

Vývojáři odhalili ještě jednu pozoruhodnou novinku. Nepotřebné předměty lze díky nové funkci salvage přeměnit na hrubé suroviny (čím lepší předmět, tím lepší suroviny). Ty pak můžete poskytnout svému řemeslníkovi a počkat si, co z nich nakonec udělá. Velký podíl na konečném produktu má vedle použití různých receptů také náhoda. Ta bude hrát i v dalším díle populární série velkou roli hlavně v souvislosti s lootováním.

Datum vydání Diabla 3 Blizzard stále drží v tajnosti. Buďme ale rádi i za dnešní kupu informací a za nové video:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama