visceral-chce-treti-dead-space
Novinka Visceral chce třetí Dead Space

Visceral chce třetí Dead Space

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

21. 9. 2010 12:28
Reklama

Druhý díl hororové akce Dead Space je naplánovaný na leden příštího roku, vývojáři z Visceral Games si ale jsou natolik jistí svou prací, že už otevřeně mluví o díle třetím. S ohledem na jejich dlouholetý plán navíc mají jasno, kam by se měl příběh ubírat a jakým způsobem uplatní chystané prvky, které se nevešly do druhého dílu.

Jediné, na čem tedy závisí, je náklonnost distributora z EA, která se buduje na základě recenzí a čísel reflektujících prodej dané hry: „Doufáme, že hra [DS 2] vyjde, lidé ji budou mít rádi, nabídneme jim plnohodnotnou podporu a spoustu lidí si ji koupí. Pak dostaneme možnost vyrobit další,“ říká výkonný producent Steve Papoutsis a dodává, že nikdo nenechá vývojáře vytvořit hru jen tak, bez důvodu. „Je nutné mít hráče, kteří se o produkt zajímají,“ vysvětluje Papoutsis a pouští se do hrubého nástinu, jak by mohl vypadat Dead Space 3, případně další díly.

Samotnému se velmi zamlouvá velký otevřený svět, na druhou stranu by ale takhle velká změna pojetí nemohla korespondovat s vyprávěním příběhu. Koncept by se tedy musel otevřenému světu přizpůsobit na míru, aby vše dopadlo podobně jako třeba inFamous, který si Papoutsis půjčuje jako příklad povedené hry, která umí skloubit příběhovou akci s takřka neomezenými možnostmi pohybu. Podobné úvahy bychom ale mohli rozmáznout na několik článků, proto už jen dodáme, že Papoutsis odmítá znechucení Dead Spacem a do budoucna se bude společně se svým týmem snažit hnát značku stále dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama