visceral-games-se-ujmou-znacky-c-c
Novinka Visceral Games se ujmou značky C&C

Visceral Games se ujmou značky C&C

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

18. 10. 2010 14:16 5
Reklama

Server GamaSutra poodhalil, jaké plány mají Electronic Arts se svým studiem Visceral Games. Tým, který vytvořil Dead Space, by se měl ujmout oblíbené série Command & Conquer. Pověst RTS značky, kterou pořádně pošramotil nevydařený čtvrtý díl, možná nebude zachraňovat další realtimová ani jiná strategie – naznačují to informace o přístupu EA ke svým partnerským studiím. V DICE mají Electronic Arts špičkové vývojáře pro FPS a silnou značku Battlefield. V BioWare zase elitní tvůrce RPG a značku Dragon Age. U Visceral Games je tou klíčovou frančízou v danou chvíli Dead Space a tým je vnímán jako autorita v oblasti third-person akcí nebo akčních adventur. A právě takovou podobu by mohl nabrat nový díl Command & Conquer.

Pokusy vytvořit střílečku z prostředí Command & Conquer už tu byly. V roce 2002 vyšla nepříliš vydařená hra Renegade, která nadlouho podobné pokusy odsoudila k zániku. EA nedávno nápad na C&C akci oživili a oznámili titul Tiberium – který byl ale v roce 2008 zrušen, protože nevyhovoval kriteriím kvality. Ovšem ani letošní závěrečný díl Tiberian Twilight příliš nezazářil – v naší recenzi si vysloužil jen šest bodů z deseti jako nevydařený pokus o revoluci v zavedené sérii. Kvalitně zpracovaná a zábavná akční adventura by mohla značce C&C jedině prospět.

Ať už je to tak či onak, jde o výhled do daleké budoucnosti. V současnosti se totiž většina kapacity Visceral Games soustředí na dokončování Dead Space 2 – očekávaná sci-fi akce by měla spatřit světlo světa na konci ledna příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama