zacpa-nezavislych-traileru-podruhe
Novinka Zácpa nezávislých trailerů (podruhé)

Zácpa nezávislých trailerů (podruhé)

Marek Král

Marek Král

29. 10. 2010 08:31
Reklama

Explosionade
Nathan Fouts (Grapple Buggy, Shoot 1UP, Weapon of Choice) je autorem s osobitým stylem vizuální prezentace („Klasicky ručně kreslené, do jemna vyhlazené efekty animací – právě takové, jaké dělávala máma! Teda pokud byla vaše máma z SNK.“). Má v sobě cosi gigerovského. Mimo to mu jdou velice dobře dělat hry postavené primárně na akci. Od lítaček po akční plošinovky – příkladem budiž jeho novinka Explosionade. K tomu si připočtěte Nathanovy standardní chuťovky jako zničitelné prostředí a hru pro dva hráče následovanou online vývěsní deskou s vaším nejvýše dosaženým skórem. Připočtěte lahodnou destrukci a LET’S ROCK! Na Xbox Live Indie Games se dá pořídit za 80 MS bodů nebo cenou jednoho amerického dolaru.

The Real Texas
Od Calvina Frenche by měl být takovým crossoverem mezi hrami Zelda: Link to the Past a Ultimou VI. Až na to, že ústředním hrdinou tohoto kousku je strýček Sam, honák z Texasu, který si vyrazil na prázdniny do Anglie, kde propadl portálem na místo zvané Strange Texas. Story je také poněkud strange, a tak alespoň ukázka dokazuje, že vynášení rychlých soudů bude v případě The Real Texasu zbytečné. Calvin strávil vývojem přes tři roky a po Novém roce by měl mít už hotovo. Vyjde na Windows, Mac a Linux.

Dyad
Připomíná povrchně Audiosurf (2008), Rez (2001), Internal Section (1999), N2O (1998) nebo stařičký, ale na dnešní poměry stále slušný a cool vypadající S.T.U.N. Runner (1989). Dyad je dítkem Shawna McGratha, Pekko Koskinena a z nově dostupných informací také Jasona „6955“ DeGroota (ano, ten z trojice tvůrců Fezu), který do hry připravuje hudbu. Tento závodní hybrid by mohl roku 2011 dorazit na PC a možná taky na Xbox 360. Informací je jinak poskrovnu, proto se zaměřme na dvě stránky – ty oficiální a pak ty Shawnovy.

Seasons After Fall
Původně s názvem Seasons nás zavede do světa, kde nejenže lišky dávají dobrou noc, ale kde lišky dokonce čarují. Nebo alespoň jedna z nich. Má totiž schopnost měnit roční období, a tak si pomáhat při řešení hádanek, které se jí pletou pod nohy. Pokud nemůže doskočit na vyvýšené místo, přivolá si léto a nechá povyrůst strom, z kterého to půjde jedna radost. Potřebuje-li se dostat na druhý břeh a bojí-li se vody, zavolá na krutou zimu a po zamrzlém rybníku se sklouzne jedna báseň. Máme slíbeno, že hra nebude taková pohodička, jak by se z ukázky mohlo zdát a že dál ve hře její tón potemní. Na tuto inteligentní nádheru se můžeme těšit v roce 2011, kdy nám ji chlapci ze Swing Swing Submarine připraví ve verzích pro Windows, Mac a Linux.

suteF
Přímé pokračování hry Fetus od autora Teda Lauterbacha, který má už na svém kontě tyto projekty – Mindshock, Thunder Gun, Descent, Visit II, Vatn Squid, Super Space Rogues… a Fetus, pochopitelně. Od minula nám atmosféra ještě více zhoustla a potemněla. Jednak doslova (černá je opravdu všude) a pak si Ted pro nás připravil mňamky v podobě mrtvých těl a krve, která občas odněkud vyteče. Můžeme se rovněž těšit na „počítačového medvěda“. Hra suteF vypadá na více než důstojné pokračování. Jenom si počkat do IGF 2011.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama