zaklinac-2-mozna-obstastni-take-konzole
Novinka Zaklínač 2 možná obšťastní také konzole

Zaklínač 2 možná obšťastní také konzole

Marek Švrkala

Marek Švrkala

25. 11. 2010 15:36
Reklama

Druhý Zaklínač dorazí v květnu příštího roku na PC, stále ale není jasné, zda jej časem doplní i verze pro konzole, o níž se bouřlivě diskutuje už hodně dlouho. Podle posledních informací je zřejmé, že vše závisí na výsledcích PC verze. „Otevřeně říkáme, že naše technologie jsou multiplatformní. Uvidíme po vydání PC verze,“ řekl v rozhovoru se zástupci Eurogameru Marcin Iwiński, zakladatel polského CD Projektu. „Víme, kolik lidí především ve Velké Británii a v Americe hraje na Xboxu 360. V matematice jsme dobří. Víc ale teď říct nemohu.“

O trochu méně vyhýbavý byl další zástupce CD Projektu, producent Tomasz Gop. „Je to obtížná otázka, protože vám nemůžu říct, co přesně se odehrává uvnitř studia. Mohu ale prozradit, že děláme všechno proto, aby Zaklínač 2 jednoho dne vyšel na současné generaci konzolí. Udělali jsme mnoho testů. Každého půl roku vezmeme jeden level ze hry a zkusíme jej spustit na Xboxu 360 a PlayStationu 3. Náš engine to umožňuje. Jde to,“ vysvětlil Gop.

Proč tedy v CD Projektu nevyvíjí druhého Zaklínače od začátku také na konzole? „Máme tři hlavní důvody – čas, lidi a peníze. Dosud jsme nevydali žádnou konzolovou hru. Proto k tomuto tématu přistupujeme velmi obezřetně,“ dodal ještě zástupce CD Projektu. Je tedy dost pravděpodobné, že se po případném úspěchu PC verze Zaklínače 2 vývojáři vrhnou na vývoj konzolových verzí. Měli by k tomu zmíněné peníze, volné zaměstnance i potřebný čas.

Vydání pro konzole by pak nemuselo být daleko. „Nechceme, aby majitelé konzolí čekali příliš dlouho. Nemělo by to komerční smysl. Pokud tedy uděláme konzolové verze, bude to otázka měsíců,“ řekl Marcin Iwiński, zakladatel polského CD Projektu. Na závěr upozorňujeme na záběry z tiskové konference, kterou nedávno CD Projekt uspořádal pro novináře přímo v Polsku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama