tvurce-minecraftu-je-k-lidem-otevreny
Novinka Tvůrce Minecraftu je k lidem otevřený

Tvůrce Minecraftu je k lidem otevřený

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 11. 2010 11:35 4
Reklama

Tvůrce Minecraftu je k zákazníkům velmi otevřený. Na svém webu zveřejňuje počet prodaných kopií tohoto indie hitu, před veřejností svůj úspěch neskrývá. Otevřenost považuje za součást dobrého PR. „Osobně rád poskytuji takové informace, jsem otevřený člověk. Občas to může vypadat, že se na té stránce s počítadlem chvástáme. Avšak to rozhodně nebyl záměr,“ uvedl Marcus "Notch" Persson v rozhovoru se serverem Games Industry.

Minecraft si dosud zakoupilo přes 670 tisíc lidí, v posledních 24 hodinách se počítadlo zastavilo na 5188 nových zákaznících. Každý z nich za jednu kopii zaplatil 9.95 Euro, hra je totiž stále v alpha verzi. Jakmile se vývoj posune do bety, cena se zvýší na 20 Euro. Tohoto rozhodnuti Persson lehce lituje. „Jedním z problému Minecraftu je cena. Lidé, kteří by chtěli zaplatit víc, nemohou. Kdybych měl lepší obchodní cit, už bych cenu zvýšil. Pokud jsem ale něco slíbil, chci u toho vytrvat,“ vysvětlil tvůrce Minecraftu.

Švédský vývojář si už nyní získal obrovskou popularitu, s podobným přístupem jej komunita kolem hry bude jistě i nadále podporovat. Pokud vás jeden z největších nezávislých hitů tohoto roku zatím minul, informujte se o jeho kouzlu v našem tématu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama