nove-mapy-pro-battlefield-a-civ-v
Novinka Nové mapy pro Battlefield a Civ V

Nové mapy pro Battlefield a Civ V

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

2. 12. 2010 10:57
Reklama

V pořadí už sedmého VIP Map Packu se dočkal Battlefield: Bad Company 2. Do hry tohle rozšíření přidává čtyři nové multiplayerové mapy: Oasis, Cold War, Heavy Metal a Harvest Day. Zatímco s rozmanitostí map (Oasis se logicky odehrává v poušti, Cold War zase v zamrzlém prostředí, Harvest Day mezi polemi a stráněmi ve stínu větrných elektráren) a jejich podobou jsou hráči velmi spokojeni a chválí si jejich otevřenost a design, velký negativní ohlas vyvolaly problémy programu Punkbuster. Vinou bugu byly desítky hráčů během prvního prosincového dne bezdůvodně zabanováni. Tento problém by však už měl být vyřešen, a tak si bitev v nových prostředích můžete užívat bez obav.

Rozšiřujícího DLC se dočkala také Sid Meier's Civilization V. Rozporuplné pokračování jedné z nejuznávanějších strategických sérií vůbec rozšiřuje balíček Cradle of Civilization. Zvlášť lze zakoupit buď za 3 eura mapy Asie, Středomoří, Mezopotámie a Ameriky, anebo za 8 euro celý balík se všemi kontinenty. Jak název napovídá, jde o mapy zpracované podle reálné geografie, v nich si mohou hráči buď zahrát za národy rozmístěné podle reality, anebo nechat jednotlivé civilizace rozhodit i po reálné mapě náhodně.

Zatímco přijetí rozšiřujícího balíčku pro Bad Company 2 bylo vesměs pozitivní, hráči Civilization V z Cradle of Civilization příliš nadšeni nejsou. Ačkoliv cena dělá jen několik málo eur, je to docela mnoho za několik málo map, které byly navíc součástí některých sběratelských edic – a tedy ti, kdo kupovali nebo předobjednávali u správného prodejce, je už mají. Diskuse jsou tedy, podle všeho oprávněně, plné stížností na politiku 2K ohledně DLC: i snaha vydělat co nejvíce peněz na co nejmenším množství přídavného obsahu musí mít nutně své hranice a ani nadšení hráči si nenechají líbit úplně všechno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama