super-meat-boy-se-docka-editoru
Novinka Super Meat Boy se dočká editoru

Super Meat Boy se dočká editoru

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

30. 12. 2010 13:12
Reklama

Edmund McMillen okouzlil na konci roku publikum po celém světě svou kouzelnou plošinovkou Super Meat Boy. Stylová nezávislá hopsačka s hrdinou ve tvaru kostky masa se dočkala po xboxovém releasu vydání také na PC a její autoři ji neustále vylepšují. Příští update by ale měl přinést dvě změny zásadního rázu: uživatelé konečně dostanou do rukou plnohodnotný editor úrovní a spuštění se dočká online portál s katalogem uživateli vytvořených úrovní a možností porovnávat časy.

Editor umožní hráčům, aby vytvořili novou úroveň s libovolnými objekty a sprity, které se objevily v původní hře (s výjimkou bossů), nastavit možnost hrát je jen s určitými postavičkami, a zařadit do internetového katalogu s možností porovnávat dosažené časy s konkurencí po celém světě. Samotný katalog potom umožní vybrat si level podle data vytvoření, obtížnosti či zábavnosti (měřené hlasováním uživatelů na klasické pětihvězdičkové stupnici). Obtížnost levelů se bude vypočítávat automaticky podle počtu smrtí.

Poslední věcí, kterou tento velký update přinese, pak bude Super Meat World - nová kapitola, která se zařadí před první akt plné hry, odemkne možnost získat 20 nových náplastí, a zároveň bude sloužit jako hub pro další přídavné akty, které vytvoří přímo Team Meat jako DLC pro svoji hru. Svými příspěvky by se na dalším obsahu měli podílet známí autoři jako Matt Thorson (autor série Jumper), Gaijin Games či Michael "Kayin" O'Reilly.

Edmund McMillen na závěr svého blogového příspěvku, kterým novinky ohledně SMB oznamuje, dodává, že mnozí hráči vědí, že se hra nedočká nikdy pokračování – a tak je zveřejnění editoru a otevření jejího světa všem logickým krokem k "uzavření kruhu" kolem projektu, který se od začátku těšil široké podpoře komunity a nadále generuje jednu zajímavou aktivitu za druhou (například možnost pro fanoušky navrhnout ruskou krabici hry).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama