v-priprave-je-treti-dil-serie-two-worlds
Novinka V přípravě je třetí díl série Two Worlds

V přípravě je třetí díl série Two Worlds

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2011 21:35 1
Reklama

Fantasy RPG Two Worlds II je u nás už od ledna dostupné v češtině, kupříkladu v Severní Americe ale ještě stále nevyšlo. Ani to ale nezabránilo zástupci vydavatelství Topware v oznámení příprav dalšího dílu. „Snažíme se být lepší v jakémkoli aspektu. Připravujeme úplně nové 3D modelování, animace a CG filmečky pro další díl série Two Worlds, který vyjde v roce 2012,“ uvedl James Seaman, zástupce marketingového oddělení společnosti Topware v diskuzi na zahraničním serveru Destructoid.

Oznámení touto formou v Topware rozhodně neplánovali. Seaman se totiž v diskuzi vehemetně bránil nařčení z údajného ovlivňování herních médií recenzujících Two Worlds II a oznámení třetího dílu v jedné z jeho odpovědí prakticky zaniklo. Celá kauza je pro všechny zúčastněné dosti nepříjemná a na herní žurnalistiku vrhá stín. Shrňme si ji v kostce: podle informací serveru Destructoid měla společnost Topware tlačit na novináře a požadovat lepší hodnocení Two Worlds II - v některých případech výměnou za peníze z reklamy, v jiných prý zástupci vydavatelství hrozili serverům zhoršením vzájemných vztahů. Zaměstnanci Topware měli navíc sami přispívat k lepšímu obrazu hry psaním uživatelských recenzí na obchod Amazon nebo pochvalných komentářů na Youtube a další servery.

Seaman podobná obvinění kategoricky popřel a označil za nedorozumění. Zástupce Topware pouze přiznal, že požadoval, aby novináři psali recenze hry z finálních verzí určených pro svůj trh. Na nátlak na recenzenty navíc podle Seamana Topware ani nemělo peníze, PR v Evropě pak zajišťovala externí společnost Zuxxez Entertainment. Destructoid pro své tvrzení získal několik emailů a svědectví novinářů, kteří si nepřáli být jmenováni. Jisté „nevhodné praktiky“ naznačil i jeden z vyhozených zaměstnanců Topware. Kde je pravda, asi momentálně vědí jen někteří zúčastnění, pokud se ale některé z mnoha nařčení prokáže, budeme vás informovat. Více podrobností se dozvíte přímo na stránkách serveru Destructoid.

Celá kauza každopádně vrhá špatné světlo na vývojáře ze studia Reality Pump, kteří při tvorbě druhého dílu série Two Worlds odvedli skvělou práci. Věřme, že se nenechají rozhodit, a trojku vyšperkují tak, aby žádnou kontroverzi nevzbuzovala.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama