ceske-rpg-numen-bylo-tercem-piratstvi
Novinka České RPG Numen bylo terčem pirátství

České RPG Numen bylo terčem pirátství

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 2. 2011 11:38 16
Reklama

Blog českého studia Cinemax v poslední době ožil zajímavými příspěvky. Zatím poslední článek se týká 15 měsíců starého RPG Numen: Contest of Heroes, které v prosinci roku 2009 vybojovalo v recenzi Ondřeje Šváry pětku. Avšak jiní recenzenti byli méně přísní, a tak Cinemax doufal v solidní prodeje. Ty na našem trhu zkazila vysoká míra pirátství.

Cinemax díky jednoduché a zároveň vtipné ochraně, která hráče vlastnící legální kopii nikterak neotravovala, dokázal zjistit přibližný počet kopií pirátské verze. „Smutnou statistikou je ale skutečnost, že v ČR prokazatelně na 1 legálně zakoupenou hru Numen připadá minimálně 34 jejích pirátských kopií," odhalil Lukáš Macura z Cinemaxu. V rozsáhlém textu lze najít ještě další zajímavé detaily:  „Po patnácti měsících evidujeme více než 17 tisíc pirátských kopií české verze. Toto číslo pochopitelně není konečné, jedná se pouze o piráty, kteří se nechali „chytit“. Celkově odhadujeme, že pirátských kopií bylo staženo 2–3x více. Legálních kopií je tedy jen několik málo procent z celkového množství. Což nás vede k závěru, že trh PC her se sice zmenšuje, ale hráčů rozhodně neubývá."

Studio se rozhodlo početné skupině pirátů nabídnout amnestii, v rámci slevové akce je tak nyní Numen v nejnovější české verzi 1.4 k mání za 79 Kč - stačí zabrousit na speciální stránky. Jde tak o další sympatický krok pražského Cinemaxu, který se pokouší také o distribuci svých starších titulů formou nabídky "zaplať, kolik můžeš".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama