budoucnost-tvurcu-homefrontu-je-nejista
Novinka Budoucnost tvůrců Homefrontu je nejistá

Budoucnost tvůrců Homefrontu je nejistá

Marek Švrkala

Marek Švrkala

3. 3. 2011 17:28
Reklama

Přestože jsou mnozí z vás ke střílečce Homefront dosti skeptičtí, u jiných pařanů sklízí netradiční námět úspěch. Akce zobrazující invazi KLDR do USA je nejvíce předobjednávaným titulem v historii distribuční společnosti THQ, když si hráči pouze v USA dosud rezervovali 200 tisíc kopií. Přesto je budoucnost vývojářského studia Kaos, které za novou značkou stojí, nejistá. Společnost THQ totiž nedávno otevřela novou pobočku v Montrealu, kde je díky daňovým pobídkám herní byznys výhodnější než v New Yorku. Právě v této americké metropoli dnes sídlí 200 zaměstnanců studia Kaos.

THQ by samozřejmě rádi co nejvíce svých lidí situovali právě do Kanady, což by pro mnohé členy studia Kaos znamenalo nutnost stěhování, případně úplný odchod z tohoto týmu. "Chápeme, že New York není levnou oblastí pro tvorbu her, Montreal je tak alternativou. S THQ diskutujeme o několika různých scénářích, každý má plusy, mínusy a různé náklady," uvedl David Votypka, generální manažer Kaosu. "Všechny možnosti zvažujeme, avšak neočekávám, že se rozhodne v blízké době."

Situace bude tedy jasnější až po zveřejnění prvních komerčních výsledků Homefrontu. Potvrdil to i Danny Billson přímo z THQ. "Vím, jakou sílu chlapíci z tohoto týmu mají. Plně je respektuji. Čím bude hra úspěšnější, tím budeme mít více financí na celou značku a to ovlivní naše rozhodnutí. Nechceme přesouvat lidi jen proto, abychom je přesunuli," uvedl Billson pro Eurogamer. Pokud tedy hra bude komerčně úspěšná, mohla by své vývojáře zachránit od stěhování do Kanady. Homefront v Evropě vychází 18. března, na PC nabídne exkluzivní prvky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama