pc-verzi-alana-wakea-jsme-nezrusili-my
Novinka PC verzi Alana Wakea jsme nezrušili my

PC verzi Alana Wakea jsme nezrušili my

Erik Omar

Erik Omar

4. 3. 2011 13:00 10
Reklama

Na GDC se dá díky seminářům dozvědět spoustu zajímavých informací ze zákulisí vývoje různých titulů. Jedním takovým posezením bylo i povídaní finského studia Remedy nazvané „Alan Wake: Spisovatel, který nás donutil přepsat náš engine“, v němž šéf studia Markus Maki a programátor Olli Tervo rozebírali dlouhý a komplikovaný vývoj tohoto rok starého titulu.

I když oba dva seveřané mluvili spíše o problémech, na které naráželi po zrušení PS3 verze (po podepsání dohody s MS) a následném obtížném slaďování vývoje Xbox 360 a PC verze, dostalo se nakonec i na otázku: „Proč jste zrušili PC verzi Alana Wakea?“ Bohužel na tu se Finové zdráhali odpovědět a nakonec jen prozradili, že nešlo o rozhodnutí zapříčiněné technologickými problémy a v žádném případě nebylo učiněné ve Finsku.

Příkaz zrušit PC verzi tak musel přijít z Microsoftu. Opravdové důvody se už asi nikdy nedozvíme, ale pravděpodobně jen děláme z komára velblouda a Ockhamovou břitvou bychom došli k prostému vysvětlení, které nám studio nabídlo již minulý rok: „Upřímně, jsme malé studio. Je nás jen 50, a tak dává práce na jedno titulu mnohem větší smysl.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama