prey-2-nebezi-na-id-tech-enginu-5
Novinka Prey 2 neběží na id Tech enginu 5

Prey 2 neběží na id Tech enginu 5

Marek Švrkala

Marek Švrkala

15. 3. 2011 11:42 10
Reklama

Společnost Bethesda Softworks včera oznámila druhý díl úspěšné střílečky Prey. Bohužel o něm informovala jen velmi stroze, jednou z mála zajímavých informací byla zmínka o enginu - „Prey 2 běží na vynikajícím id Tech enginu od studia id Software“. Většina čtenářů asi čekala, že půjde o jeho nejnovější pátou generaci, dnes se ale ukázalo, že to není pravda. „Hra je ve vývoji už delší dobu a id Tech 5 engine stále není dokončen (nebude dokončen, než vyjde Rage a pravděpodobně ani potom).Takže jsme jej nemohli použít,“ vysvětlil na serveru IGN Pete Hines z Bethesdy.

Studio Human Head Studios, které na hře už několik let pracuje, tak pro Prey 2 používá s nejvyšší pravděpodobností stejně jako v prvním díle engine id Tech 4 nebo jeho modifikaci. Pro hru to nemusí být na škodu, vždyť čtvrtá generace tohoto herního motoru rozeběhla mimo jiné Dooma 3. Technologii využívá i akce Brink (vychází letos v květnu).

Na více informací o Prey 2 si budeme muset počkat minimálně do vydání nového čísla švédského časopisu Game Reactor, jenž na obálce slibuje odhalení tohoto titulu. Artwork svým vizuálním stylem naznačuje velké změny, zatím ale raději nepředbíhejme a počkejme si na plnohodnotný článek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama