hacker-pomaha-vyvojarum-riftu
Novinka Hacker pomáhá vývojářům Riftu

Hacker pomáhá vývojářům Riftu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

21. 3. 2011 17:36 8
Reklama

Lidé, kterým souhrnně říkáme hackeři, nemusí být jen bezpáteřní programátoři, kteří si nad hledáním všemožných softwarových chyb a nedodělků honí vlastní ego. Může jít také o velmi nápomocné jedince, kteří na chybu poukážou a snaží se ji společně s tím, kdo ji zavinil, rychle odstranit.

Jak nadpis novinky prozrazuje, jedná se v tomto případě o onlinovku Rift, ve které prý zela díra jak vrata, skrze níž mohli šikovnější hráči „kompromitovat herní účty“ cizích lidí. Na nedostatek však upozornil člověk s přezdívkou ManWitDaPlan a vysloužil si tím od vývojářů velký dík. Chyba pak byla v průběhu víkendu odstraněna a poškozeno bylo jen jedno procento hráčů. Jak ale podotknul výkonný producent Scott Hartman, i jedno procento z velkého počtu hráčů je vcelku vysoké číslo.

Na druhou stranu ale dodal, že především díky hackerovi-pomocníkovi neunikly žádné osobní informace hráčů Riftu a vše by tedy mělo být v pořádku. Alespoň do té doby, než někdo neobjeví další chybu, útoky zlých a ošklivých hackerů totiž vývojáři zaznamenávají od prvního dne spuštění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama