trailer-na-dead-island-muze-byt-zavadejici
Novinka Trailer na Dead Island může být zavádějící

Trailer na Dead Island může být zavádějící

Erik Omar

Erik Omar

25. 3. 2011 18:16 16
Reklama

Společnost Deep Silver nedávno do světa vypustila retrospektivní trailer na hororovou zombie akci Dead Island (najdete pod novinkou), který svými kvalitami zaujal nejen herní weby, ale i ty filmové. Spíše než o trailer šlo vlastně o nesmírně efektní filmový kraťas plný emocí, krve a samozřejmě zombíků. Vygenerovaný zájem vydavatele bezesporu těší, ovšem na druhou stranu i znervózňuje. Alespoň to tvrdí brand manažer Deep Silver Vincent Kummer. Ten se bojí, že budou hráči od hry (na základě výtečné ukázky) čekat více, než jim dokáže nabídnout.

„Trailer, který jsme vydali pro nás byl požehnáním, jelikož když něco vypustíte, tak nečekáte, že se vám dostane tolik pozornosti a už vůbec ne zadarmo. Na druhou stranu víme, že by hráči na základě tohoto traileru mohli čekat něco, co ve hře prostě není. Proto chceme již teď zdůraznit, o čem hra doopravdy bude,“ řekl Kummer.

Kummer dále vysvětluje, že půjde o 1st-person akci v níž musí hráč s nemrtvými bojovat o svůj vlastní virtuální život na slunném ostrově. A právě v tom se hra od ostatních zombie titulů zásadně liší. Vývojáři Techlandu nechtějí vytvářet strašidelnou atmosféru pomocí pochmurných lokací, ale skrze zoufalost.

„Chceme, aby se hráč o svůj život neustále bál. Strach bude vycházet hlavně ze zoufalství čišícího z faktu, že o svůj život musíte bojovat čímkoliv, co vám přijde pod ruku,“ vysvětluje.

„Tvrdíme, že je hra zasazena do ráje, pro který se vyplatí zemřít a proto vytváříme celý tropický ostrov. Všechno to začíná na hotelu u pláže, ale podíváte se i do džungle, města a dalších překvapivých lokací, jež byste nečekali. Zároveň manipulujeme s počasím, což značně prohlubuje atmosféru i strach.“

Jak jsme již mohli vidět v traileru, nemrtví v Dead Islandu se budou řadit mezi ty vitálnější, což Kummer zdůvodňuje následovně: „Zombies jsem si vždy rád představoval jako lidi s pouhými základními instinkty, v nichž nezbyla ani špetka dobra.“

Trailer nastavil očekávání opravdu vysoko, ale jestli jsou lidé pracující na Dead Island alespoň z poloviny tak dobří vývojáři jako filmaři, máme se na co těšit. Jen doufejme, že do léta - kdy bychom se na Mrtvý ostrov měli podívat - stihnou vše odladit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama