strategicka-serie-anno-miri-do-budoucna
Novinka Strategická série Anno míří do budoucna

Strategická série Anno míří do budoucna

Marek Švrkala

Marek Švrkala

6. 4. 2011 11:50
Reklama

Dlouholetá série strategií Anno se v zimě tohoto roku vrátí na naše obrazovky. Tentokrát se nepodíváme do minulosti, jak bylo u předchozích dílů z 15. až 18. století zvykem, nýbrž do budoucnosti. Planeta Země je v roce 2070 úplně jiná než dnes. Přes skepsi Václava Klause se vyplnil tragický scénář – hladina oceánu kvůli globálnímu oteplování stoupla, a tak mají lidé menší prostor k životu. Vy se své místo na modré planetě pokusíte rozšířit buď jako člen industriální frakce, nebo jako příznivec ekologických aktivistů. Strany se odlišují používanými technologiemi, architekturou a přístupem k životnímu prostředí.

Nové herní prostředí si vývojáři velmi pochvalují. „Díky futuristickému zasazení nebyl vývojářský tým omezován historickými souvislostmi a mohl snít více než kdykoli předtím. Anno 2070 je novým pohledem na naší skvělou sérii, který si zamilují jak nováčci, tak naši dlouholetí fanoušci,“ uvedla Caroline Stevens z Ubisoftu. Francouzská společnost se opět ujme distribuce, o vývoj se tradičně postará studio Related Design, jemuž tentokrát pomohou autoři populárních Settlerů z Blue Byte.

Čeká nás tak tradiční strategická hratelnost série obohacená o prvky vyplývající z nového námětu, tedy o boj s ekologickou katastrofou. Vedle single-playerové kampaně tvůrci připravují také nekonečný mód a zatím blíže neupřesněný multiplayer. Přikládáme první obrázky a teaser trailer. Můžete se tak podívat na grafiku a dynamické herní prostředí, které bude pohánět nová verze enginu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama