jarni-turnaj-lancraft-zna-sve-viteze
Novinka Jarní turnaj LanCraft zná své vítěze

Jarní turnaj LanCraft zná své vítěze

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

14. 4. 2011 08:30
Reklama

Druhý dubnový víkend se v České republice uskutečnil největší offline turnaj v počítačových hrách za několik posledních let. Akci s názvem MSI LanCraft Spring 2011 navštívil rekordní počet hráčů PC her z několika evropských zemí!

Offline turnajů během roku proběhne v České republice mnoho, ale žádný z nich nemá tak velké jméno a prestiž mezi hráči, jako turnaj LanCraft. Jeho první ročník se uskutečnil již v roce 2003 s účastí 54 StarCraft hráčů. Jedná se o BYOC offline turnaj (zkratka Bring Your Own Computer - účastníci si přivezou vlastní PC), který se koná většinou dvakrát do roka. Jarní MSI LanCraft Spring 2011 se uskutečnil od 8. do 10. dubna ve Starém Městě u Uherského Hradiště v tamějším kulturním centru. Hlavními turnaji byly MSI StarCraft 2 CUP, LEVEL Counter Strike 1.6 CUP a W3: DotA CUP. Ve všech hrách se do Starého Města sjela téměř kompletní tuzemská špička obohacená o několik evropských favoritů z Polska, Maďarska i Chorvatska. O výbornou atmosféru, spoustu zábavy a nespočtu napínavých zápasů tak nebyla nouze.

Jarní turnaj LanCraft zná své vítěze
i Zdroj: Hrej.cz

Kromě hlavních turnajů probíhaly také doprovodné turnaje pro hráče, kteří již z hlavních soutěží vypadli. Ve hře Warcraft 3:DotA si mohli účastníci spravit chuť v doprovodném 2v2 turnaji, rovněž tak u hry StarCraft 2, který byl dále doplněn turnajem ve starším dílu StarCraft: Brood War v módu 1v1. Na své si přišli i fanoušci konzolí. Účastníci si mohli vyzkoušet několik nových her a zasoutěžit si o nové hry v konzolových turnajích. Diváci si mohli zdarma zahrát nejnovější hry na herních noteboocích MSI, největší zájem byl o novou hru Assassin's Creed: Bratrstvo.

Pojďme ovšem k samotným výsledkům. Nejúspěšnějším týmem v již legendární hře Warcraft 3:DotA se stal tým SGC, který si ve finále poradil s klanem CA. V doprovodném turnaji excelovala dvojice ervss aLoLEq, kteří ve finále porazili craNicha s CanYouBeSoBadem. V novějším a stále populárnějším StarCraftu 2 se na prvních dvou místech umístila dvojice polských hráčů, v pořadí RAGE|Tarson a mouz.MaNa. Polský vítěz RAGE|Tarson vyhrál hlavní cenu, kterou byla nadupaná grafická karta MSI R5770 Hawk, jeho kolega si zase odnesl novou základní desku MSI P67A, která je postavena na nové technologii Intel Sandy Bridge. Nejlepším Čechem byl třetí praE.Rikytan. V doprovodném turnaji se dařilo dvojici z nEophyte, v sestavě Streetwalker a KrOOdeR, na které nestačil jejich týmový kolega Thebis doplněný Harpnerem. Ve starším díle StarCraft: Brood War se ukázal nfteamMate, který ve finálových bojích zdolal nEph.Streetwalkera. V turnaji LEVEL Counter-Strike 1.6 na nejvyšší stupínek vystoupala sestava české jedničky eSuby, následovaná sekcí Cracked Gamers a FeW GamerS.
Jarní turnaj LanCraft zná své vítěze
i Zdroj: Hrej.cz

Mezi hráče se v cenách nakonec rozdalo přes 30 tisíc korun v peněžních odměnách, desítky počítačových her, hardware od MSI, předplatné herního magazínu LEVEL a řada dalších cen. Celá akce navíc zaznamenala rekordní účast. Loňský rekord s počtem 237 byl překonán, když se na MSI LanCraft Spring 2011 dostavilo přes 300 hráčů. Tento fakt je pro celý tým pořadatelů velkou odměnou a hnacím motorem pro pořádání dalších ročníků. Sám se k tomu vyjádřil také hlavní organizátor, Lukáš "Jump" Vobecký.

„MSI LanCraft Spring 2011 považuju za nejpovedenější LanCraft v dlouholeté historii. Od ledna, kdy byla akce oficiálně oznámená, se kladlo velké očekávání od veřejnosti, jestli LanCraft skutečně dodrží slibovanou pověst nejlepší lanparty roku. Perfektní účast hráčů, která nakonec přesáhla 300 lidí a bezchybné zajištění technického provozu v podobě sítě, elektřiny a internetu, nakonec pomohlo vytvořit úžasnou atmosféru největší domácí lanparty za posledních 5 let. Podle ohlasů účastníků se jednalo o opravdu zdařilou akci. Desítky kladných ohlasů svědčí o tom, že se všichni těší na další konaný LanCraft. Pokud se nám podaří udržet laťku neustálého zlepšování a také důležité partnery, jako třeba herní portál Grunex.com, vidím rozvoj tohoto odvětví do budoucna velmi dobře.“
Jarní turnaj LanCraft zná své vítěze
i Zdroj: Hrej.cz

Následující turnaj ponese název Intel LanCraft Summer 2011 a bude se konat od 5. do 7.srpna 2011. Více informací naleznete na oficiálních stránkách www.lancraft.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama