prvni-detaily-o-novem-rocniku-fifa
Novinka První detaily o novém ročníku FIFA

První detaily o novém ročníku FIFA

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 5. 2011 12:54 2
Reklama

Ačkoliv se v těchto dnech téměř veškerá pozornost sportovních fanoušků soustředí na probíhající mistrovství světa v hokeji, je to fotbal, který se pyšní nejoblíbenějším sportem planety. Není proto divu, že si vývojáři z EA Sports dávají každý rok záležet na tom, aby se nový ročník série FIFA tomu předešlému podobal co možná nejméně a oslovil jak stávající, tak nové hráče.

V případě FIFA 11 se to vývojářům povedlo ¬– rozdíl ze zážitku je oproti FIFA 10 obrovský a samozřejmě lepší, bez ohledu na téměř totožné grafické zpracování. A co se týče FIFA 12, měli bychom se prý připravit na stejně razantní skok.

První detaily se objevily v oficiálním Xbox Magazinu, který se v preview zaměřuje především na nový fyzikální systém, na základě kterého budou hráči padat přesně tak, jako ve skutečnosti. Nenarážíme tím na obvyklé řeči o simulování, ale spíše o čistém vypočítávání kolizí a následný reálný dopad na lidské, v tomto případě tedy fotbalistovo tělo. Zároveň s tím se počítá s lepším systémem pro rozpoznání zranění a fyzickém zvýhodňování robustních hráčů oproti těm lehkonohým.

Když už je řeč u jednotlivých hráčích, další ze zajímavostí je nová umělá inteligence. V případě FIFA 12 se bude jednat o zcela adaptabilní záležitost, která bude reagovat na to, jakým způsobem vedete útoky, jaké hráče využíváte v koncovce, v obraně atd. A zapomeňte na to, že budete v obraně spoléhat na nepřetržité držení tlačítka A/X pro odebrání míče. Ve FIFA 12 už to nebude fungovat, s hráčem budete muset naběhnout do vhodné pozice a pak doufat, že se výpad proti míči podaří.

Aby měli šanci i ti, kdo útočí, vývojáři z EA Sports zapracovali na úpravách v systému fines a technických parádiček, díky kterému bychom měli mít všechny pohyby doopravdy pod kontrolou. Co je důležité, hráč bude moci ovlivnit také rychlost provádění dané kličky, což se bude určitě častokrát hodit. FIFA 12 vychází tradičně na podzim, až se budeme zase všichni těšit na rozjezd ligových soutěží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama