kniha-o-portalu-2-vychazi-i-na-steamu
Novinka Kniha o Portalu 2 vychází i na Steamu

Kniha o Portalu 2 vychází i na Steamu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

18. 5. 2011 03:59 2
Reklama

Herní novinář Geoff Keighleyměl unikátní možnost dostat se přímo mezi lidi z Valve, kteří vyvíjeli Portal 2, a proto dnes ke stažení nabízí elektronickou knihu Portal 2 - The Final Hours, která popisuje příběh vzniku vavříny ověnčené puzzlovky. Kniha byla oficiálně vydána nejdříve v dubnu na App Store, ale od úterka je k mání také na Steamu a to za cenu dvou eur.

Prostřednictvím nejen textu, ale i fotografií a videa nechává Keighley nakouknout pod pokličku vývoje hry. Dozvíte se například, že děj pokračování měl být usazen do padesátých let minulého století, tedy před "události" jedničky, a že tento díl vůbec neměl obsahovat portály, jako základní ingredienci chutného portalovského dortu. Kniha rovněž obsahuje nezveřejněné rozhovory s Gabem Newellem a Stephenem Merchantem, který namluvil Wheatley.

Jste li zdatní v angličtině a o práci Valve se zajímáte (anebo jako budoucí vývojář chcete vědět, jak to při práci na malém velkém projektu chodí), obětujte své peníze a knihu kupte. Je poutavě zpracována.

Ve Screenshotech najdete obrázky přímo z publikace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama