vylepsene-dungeony-v-torchlightu-2
Novinka Vylepšené dungeony v Torchlightu 2

Vylepšené dungeony v Torchlightu 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

23. 5. 2011 17:12
Reklama

Fanoušci Diabla asi odpočítávají dny do spuštění betatestu třetího dílu, které proběhne na konci letošního léta. Do tohoto úpěnlivě očekávaného termínu zbývá ještě hodně času, část z něj si fanoušci podobných titulů budou moci ukrátit u druhého dílu Torchlightu, jednoho z nejvěrnějších následovníků legendárního hack and slash RPG (vychází v červenci). Studio Runic Games nedávno slíbilo, že každý týden do E3 přinese Torchlightu 2 nové informace, a svůj slib plní. Aktuálně se tvůrci na oficiálních stránkách projektu rozpovídali o herním světě, který by měl být výrazně atraktivnější.

Mapy se dělí na několik oblastí – otevřené lokace, průchody a dungeony. Otevřené mapy budou až třikrát větší než ty největší z jedničky. Samozřejmostí je jejich náhodné vytváření, jak je u hry dobrým zvykem. V řadě speciálních míst hráči narazí na vstupy do podzemí. I dungeony vývojáři upravili. "Chtěli jsme vylepšit interiéry. Místnosti mají bohatší dekorace, nové afekty a triky se světlem, které vylepšují atmosféru," uvedl Patrick Blank , hlavní designér levelů. Uzavřené dungeony budou mít více křižovatek, takže některé levely nebudou strikně lineární. Naopak pouze jednu cestu k průchodu mají zmíněné průsmyky, které propojí jednotlivé herní oblasti. V úzkých místech má hráče čekat mnoho nebezpečí.

K navození správné atmosféry přispěje počasí. Slunko může kdykoli zajít za mrak, z něj se pak spustí déšť a vypukne bouřka. Vše samozřejmě ovlivní prostředí, v němž se budete zrovna pohybovat, a tak můžete čekat ledové i písečné bouře. Vedle proměn počasí k navození správné atmosféry přispěje i hudba. O tu se stará Matt Uelmen, autor hudby k obou dílům Diabla. I tentokrát pravděpodobně vzniknou nezapomenutelné skladby.

Uelmen je připravuje s pečlivostí sobě vlastní. Na nahrání skladeb se podílela část Slovenské národní filharmonie v Bratislavě, kam se skladatel vydal. První ukázku z toho, jaké instrumentální melodie v Torchlightu 2 budou, můžete zhlédnout v přiloženém videu. Mrkněte ještě na čerstvou sadu obrázků, kde uvidíte herní svět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama