ea-pripravuji-vlastni-konkurenci-steamu
Novinka EA připravují vlastní konkurenci Steamu

EA připravují vlastní konkurenci Steamu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

3. 6. 2011 11:32 6
Reklama

Steam je na poli digitální distribuce pro PC fenoménem, což se nelíbí jak menším konkurentům, tak velkým vydavatelským společnostem, které by si nejraději hry po internetu prodávali přímo sami. K ráznému kroku se nyní odhodlali v Electronic Arts, tato společnost hodlá spustit vlastní konkurenci Steamu a pokusí se tak posílit vlastní digitální distribuci, v níž se jí zatím prostřednictvím nemoderního EA Store příliš nedaří.

Origin, jak se systém odhalený v americkém deníku Wall Street Journal bude jmenovat, při svém startu nabídne více než 150 PC her. Podobně jako Steam a iTunes bude vyžadovat instalaci speciálního programu, za ni nabídne různé komunitní funkce – třeba posílání zpráv a vytváření seznamů přátel. Určitě můžeme počítat také se spoustou statistik. Do budoucna se chystá propojení se smartphony, které nabídne uživatelům různé výhody. Jako příklad je uveden Battlefield  3 – jeho hraní v telefonu vám přidá body do PC verze, kde si za ně budete moci odemknout různé bonusy. Datum plného spuštění Originu zatím odhaleno nebylo, podrobnosti se ale dozvíme ještě dnes. Také momentálně nefunkční EA Store naznačuje, že web bude brzy rebrandován.

Jisté je, že Origin budou muset využít fanoušci Star Wars: The Old Republic, kteří nechtějí krabicovou verzi. Onlinovka od Bioware bude totiž digitálně distribuována výhradně pomocí Originu, čímž se jej Electronic Arts pokusí propagovat. Úspěch nového systému ale bude záležet na více faktorech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama