battlefield-3-vypada-jednoduse-skvele
Novinka Battlefield 3 vypadá jednoduše skvěle

Battlefield 3 vypadá jednoduše skvěle

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

6. 6. 2011 20:59
Reklama

Snad s ohledem na to, že Halo 4 nebylo nijak detailně představeno, titul dosavadně nejzajímavější hry pro hardcore hráče drží třetí Battlefield. Prezentace této hry v rámci konference EA brala dech a dokázala, že v EA DICE rozhodně vědí, co dělají. Použitý engine Frostbite 2 umožňuje zobrazit dosud ne tak často viděné detaily a představuje žánr FPS v tom nejlepším možném světle.

Pro hratelnou ukázku si vývojáři možná i záměrně vybrali misi v poušti, kde se již dopředu neočekává žádné bourání městských kulis. A ačkoliv právě procedurální rozpad betonových, či cihlových zdí bude v Battlefieldu 3 tahákem, ani pouštní mise nebyla žádná nuda. Útok vcelku početné skupiny tanků proti po zuby ozbrojeným nepřátelům byl plný perfektně vypadajícího kouře a efektních výbuchů, které v reálném čase měnily podmínky boje. Na ztrátu viditelnosti tak vojáci museli ihned reagovat přepnutím na systém nočního vidění, případně sledováním streamovaného obrazu UAV letadel pohybujících se nad bojištěm. To všechno v částečně interaktivní kabině tanku, který však na náš vkus vydržel až příliš zásahů.

Pokud ale od této menší nepříjemnosti, navíc zřejmě způsobené cíleně pro potřeby prezentace, vypadá Battlefield 3 skvostně. Po ukázkách boje jednotlivých vojáků v městské zástavbě můžeme konečně potvrdit, že hra má své silné stránky i na jiných místech, a už jen z těchto důvodů se není proč bát, hovořit o Battlefieldu 3 jako o horkém aspirantovi na hru roku. Co víc, EA DICE ji spustí z výrobních linek už 25. října, a to je vlastně za dveřmi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama