battlefield-3-na-konzolich-jen-v-720p
Novinka Battlefield 3 na konzolích jen v 720p

Battlefield 3 na konzolích jen v 720p

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 6. 2011 16:49 19
Reklama

Pokud se podíváte na hratelnou ukázku třetího Battlefieldu, zůstane vám spodní čelist viset kdesi u stolu. Hra na PC vypadá jednoduše skvěle a podle předchozích vyjádření vývojářů tak měla vypadat i na konzolích. Bohužel, hráči se budou muset spokojit s jistými kompromisy, které se právě na vzhledu hry odrazí nejvíce.

Jak totiž potvrdili zástupci EA DICE, na konzolích poběží BF3 pouze v rozlišení 1280 x 720, tedy standardních 720p, namísto plnohodnotného FullHD. Na druhou stranu se ale právě toto omezení dalo očekávat, neboť i většina ostatních stříleček nepodporuje rozlišení 1080p. Více zarážející je tedy snížení frameratu na pouhých 30 fps, které jsou považovány pro potřeby hektických stříleček jako spodní mez.

Je to voda na mlýn vývojářům Call of Duty, jejichž hry běží v 60 fps a nabízí tak dokonale plynulý zážitek i na konzolích. Naproti tomu ale nedisponují pokročilým systémem destrukce a vizuálních efektů, které zaručuje engine Frostbite 2 použitý právě v Battlefieldu 3. Rozhodnutí je tedy na vás, určitě si ale tu svou hru vybere každý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama