tf2-sestrelilo-counter-strike
Novinka TF2 sestřelilo Counter-Strike

TF2 sestřelilo Counter-Strike

Erik Omar

Erik Omar

27. 6. 2011 10:46 13
Reklama

Nemyslitelné se stalo skutečností. Král je mrtev, ať žije král. Counter-Strike již není nejhranější hrou na Steamu. Na postu jedničky ho vystřídalo jiné FPS a sice komiksově laděné Team Fortress 2, které za svůj megaúspěch vděčí především přechodu na model free-to-play. Možnost hrát TF2 zadarmo a platit pouze za různé in-game předměty prostřednictvím tzv. mikrotransakcí přilákala do hry během několika dnů neuvěřitelný počet nových hráčů.

Co se týče konkrétních čísel, vypadá situace následovně: Counter-Strike přes 65 tisíc hráčů, Team Fortress 2 něco málo pod 98 tisíc hráčů. Sázka na stále oblíbenější byznys model F2P se tak setsakramentsky vyplatila, ovšem i přes to Valve implementaci tohoto modelu do svých dalších her v nejbližší době neplánuje. Argumentuje to především tím, že TF2 je jednou z mála podobných her, které jsou pro mikrotransakce vhodné.

Jako správní vlastenci nakonec připomeneme, že vedle bezplatného Team Fortress 2 byla nedávno spuštěna i beta české free-to-play akce Arma 2: Free.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama