molyneux-uprimne-o-fable-iii
Novinka Molyneux upřímně o Fable III

Molyneux upřímně o Fable III

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 6. 2011 11:45 3
Reklama

Designér Peter Molyneux je znám pro své superlativní výkřiky o skvělosti vlastních her a nutno říci, že už mu je poslední dobou baští jen málokdo. Na druhou stranu se ale božský Peter umí z nadhledu podívat na dílo, které vytvořil a když je to objektivní, pustit se i do kritiky směřující k jeho vlastním řadám.

Jeho lamentování v rozhovoru pro server Gamasutra se točilo kolem Fable III, které Lionhead zklamalo zejména proto, že nepomohlo dosáhnout na hranici 5 milionů prodaných kusů: „Já vím, že bych měl raději říct, že je [Fable III] to skvělá hra, ale skóre na Metacriticu se stáčí pod 80 procent. Abych byl upřímný, docela se za tento výsledek stydím a beru všechno na sebe, neshazují to na svůj tým,“ řekl možná až trochu kriticky Molyneux a zaměřil se také na důvody, proč celá situace dopadla tak, jak dopadla.

Podle jeho slov může být jednou z příčin to, že hra vyšla příliš pozdě po předchozím dílu, a to i přes to, že dvouletá perioda byla v historii firmy nejkratší. A aby toho nebylo málo, vyjádřil Molyneux své rozlícení nad tím, že ho unavuje, jak je Lionhead Studios předvídatelné: „Nesnáším skutečnost, že lidé přesně vědí, co od nás očekávat,“ volil těžká slova Molyneux a slíbil, že se vývoj her v jeho společnosti nasměruje novým, svěžejším směrem. Uvidíme, co z toho všeho zvnikne, Kinectový Fable: The Journey bude hratelný na GamesComu v Německu, snad se od něj vývojáři odpíchnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama