ea-poodhaluje-konflikt-se-steamem
Novinka EA poodhaluje konflikt se Steamem

EA poodhaluje konflikt se Steamem

Ondřej Švára

Ondřej Švára

7. 7. 2011 06:32 1
Reklama

Ačkoliv Electronic Arts nikdy oficiálně nestavěli svůj nový e-shop Origin proti jiným digitálním distributorům a Steamu zvlášť, právě s ním řeší od června konflikt, který vyvrcholil stažením bestselleru Crysis 2 z jeho nabídky a byl vzápětí umístěn na novém Originu. Zdálo se, že EA chce nalákat zákazníky na prodejní exkluzivitu, jako se tak v budoucnu stane například u digitálního vydání MMO Star Wars: The Old Republic.

U Crysis je ale prý situace jiná, jak se nyní se zpožděním snaží osvětlit šéf Originu David DeMartini. Mezi EA a Steamem došlo v poslední době k obchodním třenicím, Steam prý činí některá rozhodnutí, na něž Electronic Arts „nenacházejí žádná pozitiva“. "Crysis bylo staženo proto, že na Steamu od nás nebylo k dispozici DLC, lidé si ho mohli stahovat na Direct2Drive," říká DeMartini.

To Valve zřejmě naštvalo, a tak zrušilo v nabídce celé Crysis. Ano, byl to Steam, kdo hru smazal, nikoliv EA. "Je to situace, kdy se dva obchodní partneři nedívají upřímně z očí do očí. Steam byl přesvědčen, že DLC musí být u nich," dodává zástupce Originu.

Sám tvrdí, že věří v absolutní svobodu výběru zboží v digitální distribuci. "Když to bude naše hra, vždycky budeme potěšeni a bude nám jedno, kde si ji koupíte," tvrdí DeMartini. Paušálně vzato asi s výjimkou DLC pro Crysis 2...

Valve se ke kauze nevyjadřuje, a tak by možná mohlo EA ještě nějak vtipně vysvětlit, proč ze Steamu zmizela Alice: Madness Returns a pak se zase rychle vrátila. Že by vydavatel čas od času vyhlašoval dny nesvobody?


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama