cryteku-se-nelibi-dna-tretiho-far-cry
Novinka Cryteku se nelíbí DNA třetího Far Cry

Cryteku se nelíbí DNA třetího Far Cry

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 7. 2011 17:39 7
Reklama

Crytek je coby "rodič" nespokojen s tím, kam se ubírá jeho dospělé dítě Far Cry. A je mu to líto. Vyjádřil se v tomto smyslu ředitel Cryteku Avni Yerli v komentáři k ukázkám z třetího dílu hry, který už má plně v náhradní péči Ubisoft Montreal.

Yerli tvrdí, že kdyby si Crytek ponechal práva na vývoj, šla by série Far Cry úplně jiným směrem. "Ubisoft nedělá špatnou práci, ale už mi tam chybí to původní DNA. První Far Cry v podstatě zformovalo náš tým. Sedmdesát procent lidí při jeho tvorbě nemělo zkušenosti s výrobou AAA her a byl to pro nás tehdy obrovský úspěch," říká Yerli s tím, že Ubisoft má evidentně své vlastní a jiné představy o směřování celé série.

Je poměrně těžké správně definovat to, co se Cryteku vlastně nelíbí. Každopádně E3 trailer s dost vyšinutým hlavním záporákem naznačil, že Far Cry se stává čím dál brutálnější. To, co jde naopak rozklíčovat lépe, je budoucí osud jiné velké značky, kterou si Crytek zatím ponechává. Crysis. Studio zatím oficiálně neoznámilo třetí díl, nicméně podle Yerliho není důvod jej nevyvíjet, když jde o hlavní zdroj výdělku studia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama