mrknete-na-gameplay-z-nfs-the-run
Novinka Mrkněte na gameplay z NFS: The Run

Mrkněte na gameplay z NFS: The Run

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 7. 2011 16:32
Reklama

Electronic Arts se snaží další pokračování série Need For Speed nasměrovat trochu jinam, než byli hráči zvyklí z předchozích dílů. V Need for Speed: The Run se vše bude točit kolem příběhu, který vás v sérii vůbec poprvé občas přinutí vystoupit z auta a jít po svých. Právě to způsobilo na E3, kde byla novinka prezentována, trochu rozporuplné reakce. Prý se ale není čeho bát, z auta vystoupíte jen občas a na chvíli.

„Chtěli jsme, aby postava vystoupila z auta, a tak posunula příběh dál. Je to ale méně než 10 procent z celé hry,“ vysvětluje Jason DeLong, vývojář studia Black Box. „Nejčastěji bude muset vyměnit auto nebo závodní mód. Pokaždé když hrdina vystoupí, je přinucen si najít další auto tak rychle, jak to jen bude možné. Nechceme, aby jste chodili po městě, očumovali výlohy a nakupovali koblihy.“

Tvůrci si hodně pochvalují engine Frostbite 2, na němž hra stejně jako Battlefield 3 běží. Právě nový engine umožňuje z Need For Speed udělat pouť celými Spojenými státy „Ve vývoji nás vždy limitovaly technologie. Když jsme ale začali dělat s Frostbite, zjistili jsme, že můžeme vytvářet obsah tak jednoduše, že dokážeme udělat obrovský závod od pobřeží k pobřeží,“ říká ještě DeLong.

Rozmanitost prostředí amerických měst a venkova by měla být jednou z hlavních předností Need for Speed: The Run. Na Hrej TV se můžete podívat na čestvý trailer, v němž uvidíte dvouminutové gameplay záběry z jedné z prvních misí ve hře, kde musíte předehnat protivníky v kopcovitém terénu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama