diablo-iii-nebude-mit-offline-singleplayer
Novinka Diablo III nebude mít offline singleplayer

Diablo III nebude mít offline singleplayer

Ondřej Švára

Ondřej Švára

1. 8. 2011 17:07 23
Reklama

S tím, jak se blíží betatest Diabla III, vypouští Blizzard k očekávanému nástupci krále akčních RPG stále více detailních informací. Ty nejaktuálnější hovoří o tom, že hra bude i v singleplayeru vyžadovat neustálé připojení k internetu a že zavede aukční portál, kde budou sice hráči moci za reálné peníze navzájem kšeftovat s avatarskou výbavou, ale v zásadě právě kvůli tomu je zakázána tvorba fanouškovských modifikací.

Většina aktuálních novinek fanoušky rmoutí a dráždí. Na všechno má však Blizzard vysvětlení. Konstantní připojení k internetu bude prý Diablo vyžadovat nejen kvůli protipirátské ochraně, ale také v zájmu zachování fair play. "Aby se nestávalo, že si hráč ladí postavu offline a my pak na battle netu nejsme schopni odhalit, zda cheatoval či nikoliv. Nyní bude prostě pod dohledem a aspoň nebude muset po vstupu do multiplayeru začínat nanovo," říká producent hry Rob Pardo.

Pro Blizzard je ale důležitějším argumentem pro antišvindlířskou politiku spíše ochrana samotného aukčního systému, který by mohlo podvádění úplně postavit na hlavu. Od aukční síně si studio hodně slibuje - chce dostat Diablo na rozhraní normální hry a mikrotransakčního fre-to-play, protože hráči si přímo mezi sebou budou prodávat výbavu s malým podílem zisku právě pro Blizzard a pokud by začali své "řemeslnické" služby nabízet cheataři, ztratil by aukční portál kredit hned na začátku.

Aukce jsou natolik zásadní součástí nového Diabla, že si je tvůrci nenechají podkopat zkrátka ničím. Dokonce si kvůli nim troufli vyšachovat i komunitní tvorbu. Žádné amatérské modifikace pro Diablo III vznikat nebudou, jsou zakázány již v licenčních podmínkách. Oficiálním důvodem jsou sice "bezpečnostní a hratelnostní" důvody, ale každému je jasné, o co jde ve skutečnosti - proč by někdo brnění kupoval, když v nějakém amatérském dílku "získá celou zbrojnici"? Tak snad aby už začal betatest. Ničím jiným, než skvělou hratelností si nás teď Blizzard nezíská.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama