battlefield-3-se-na-steamu-neobjevi
Novinka Battlefield 3 se na Steamu neobjeví

Battlefield 3 se na Steamu neobjeví

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 8. 2011 11:55 3
Reklama

Střílečka Battlefield 3 nepochybně bude jedním z největších komerčních trháků letošního roku, vždyť analytici odhadují, že její prodeje prolomí hranici osmi milionů kopií. O podíl na ziscích ale pravděpodobně přijde Steam, největší digitální distribuční služba na PC. Zástupci Electronic Arts totiž potvrdili, že Battlefield 3 se v katalogu Steamu neobjeví.

„Electronic Arts budou nabízet své hry, včetně Battlefieldu 3, na všech hlavních digitálních distribučních sítích. Naším cílem ale není pouze zasáhnout co největší publikum po celém světě, ale rovněž poskytovat zákazníkům podporu, patche a skvělý nový obsah,“ napsalo vydavatelství v prohlášení a dále vysvětlilo, v čem tkví jádro sporu: „Battlefield 3 nebude k dispozici na Steamu. Tato služba totiž přijala sadu restriktivních podmínek, které upravují možnosti vývojářů, jak pracovat se zákazníky a přinášet jim patche a další stahovatelný obsah. Žádná další síť podobné podmínky nemá.“

Problém tedy spočívá v tom, že Electronic Arts chtějí nový obsah distribuovat přostřednictvím vlastního in-game systému, společnost Valve, provozovatel Steamu, jej naopak chce prodávat přímo skrze svou síť, a tak na něm dále vydělávat.

Oba gigantové spolu bojují už dlouho, připomeňme si nedávné zmizení Dragon Age 2 a Crysis 2 z nabídky Steamu. Zatím není jasné, jak spor nakonec dopadne. Společnost Electronic Arts ale v prohlášení smířlivě upozornila, že by se se Steamem ráda dohodla. Takže není vyloučeno, že Battlefield 3 nakonec na této síti bude. Situaci budeme nadále sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama