fifa-12-nema-licenci-na-gambrinus-ligu
Novinka FIFA 12 nemá licenci na Gambrinus ligu

FIFA 12 nemá licenci na Gambrinus ligu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 8. 2011 13:47 1
Reklama

V dalším dílu série FIFA se budete muset obejít bez Gambrinus ligy, české nejvyšší fotbalové soutěže, a také bez našeho národního týmu. Electronic Arts totiž nezískali potřebnou licenci. „Ligu i reprezentaci jsme jako obvykle vyrobili i otestovali, ale k použití ve hře jsme bohužel neobdrželi svolení. Společnost vlastnící tato práva meziročně několikanásobně navýšila finanční požadavky a požadovaná konečná částka není vzhledem k prodejnosti série FIFA v České republice reálná. Z tohoto důvodu jsme byli nuceni již hotové české týmy ze hry odstranit. Myslím, že to dobře vypovídá o současném stavu českého fotbalu,” rýpl si do fotbalových bafuňářů Dušan Benža z EA SPORTS.

Česká pobočka Electronic Arts se alespoň snaží vyjednat zpřístupnění některých týmů v budoucnu pomocí patche. „Přestože podle statistik preferuje naprostá většina hráčů zahraniční ligové a zahraniční týmy s vyšším hodnocením, v současnosti probíhají jednání o možnosti PC patche s vybranými tuzemskými kluby,“ uvedl Benža, který doufá, že v dalších letech spolupráci se zástupci českého fotbalu obnoví. „Mrzí nás, že k tomu došlo zrovna v roce, kdy FIFA přináší tolik revolučních změn a PC verze nabízí stejné možnosti jako verze hry pro PlayStation 3 a Xbox 360. Pevně věříme, že v následujících letech se nám opět podaří navázat na předchozí spolupráci a Gambrinus liga i český národní tým se do série FIFA vrátí.“

Fanoušky tak snad alespoň znovu potěší český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného, který ve hře zůstává. FIFA 12 vychází 30. září 2011 ve verzích pro PC. PlayStation 3, Xbox 360 a další videoherní platformy. Novinky, které nabídne, si můžete připomenout v našich dojmech z hratelné ukázky, nebo ve starším preview. Doporučujeme taktéž sadu videí na Hrej TV.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama