studio-fatshark-zpracuje-valku-dvou-ruzi
Novinka Studio Fatshark zpracuje válku dvou růží

Studio Fatshark zpracuje válku dvou růží

Marek Švrkala

Marek Švrkala

17. 8. 2011 13:43
Reklama

Společnost Paradox Interactive na své dnešní tiskové konferenci v rámci GamesComu představila third-person akci War of the Roses, která se, jak už název napovídá, bude točit kolem války růží. Krvavý konflikt dvou hlavních rodů a jejich spojenců zasáhl Anglii v 15. století. „Roky 1455 až 1485 jsou v historii Anglie neobvyklým a dosud nepříliš využívaným obdobím plným konfliktů, zrady a krveprolití,“ napsali vývojáři ze studia Fatshark v tiskové zprávě a upozornili, že si hráč bude moci zvolit jak zástupce rodu Lancasterů, tak Yorků.

Švédský tým FatShark je známý díky arkádě Hamilton's Great Adventure a akční plošinovce Bionic Commando Rearmed 2, při vývoji War of Roses ale vývojáři nejvíce využijí své zkušenosti z tvorby střílečky Lead and Gold: Gangs of the Wild West. „War of Roses je přesně taková hra, jakou jsme už dlouho chtěli udělat,“ svěřil se Martin Wahlund, šéf studia Fatshark. „Náš tým má velmi rád multiplayer. Použijeme všechno, co jsme se naučili z našich předchozích projektů, abychom zachytili atmosféru středověkých bitev.“

„War of the Roses umožní hráčům bojovat na blízko tak, jak se v dnešních third-person a first-person střílečkách vidí jen velmi zřídka. Chceme hráčům ukázat surovost doby a vyzvat je, aby válčili se svými nepřáteli v této unikátní multiplayerové hře,“ uvedl Gordon Van Dyke z vydavatelství Paradox Interactive. War of the Roses bude vedle onlinového multiplayeru pro zatím nespecifikovaný počet bojovníků mít také single-playerovou kampaň, která má nabídnout propracovaný příběh.

Hra běžící na enginu Bitsquid je stále v počáteční fázi vývoje, vyjít by měla v příštím roce na PC. Více detailů zatím autoři nezveřejnili. Už se ale můžete podívat na první trailer a obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama