rockstar-o-maxovi-diskutoval-s-remedy
Novinka Rockstar o Maxovi diskutoval s Remedy

Rockstar o Maxovi diskutoval s Remedy

Marek Švrkala

Marek Švrkala

23. 9. 2011 11:33 1
Reklama

Přestože třetí díl akční série Max Payne připravuje společnost Rockstar, nemusíme se obávat, že by hra ztratila atmosféru z prvních dvou dílů, které vytvořili chlapíci z finského týmu Remedy. Vývojáři z Rockstaru totiž směřování hry se svými předchůdci konzultovali. „Naším hlavním cílem je, abychom zůstali věrni všem hlavním prvkům série. To jsme během vývoje probírali i s lidmi z Remedy, velmi nás při naší práci na třetím dílu podpořili,“ řekl Jeronimo Barrera, viceprezident produktového vývoje Rockstar Games, v rozhovoru se serverem Gamespot.

Jedním z hlavních lákadel série je bullet-time, který první díl Maxe Paynea v roce 2001 představil hernímu publiku. „Bullet-timem Max Payne posunul střílení známé z hongkongských akčních filmů do her v takové podobě, jakou tehdy nikdo jiný nenabídl. Byl to ještě důležitější herní prvek než noir stylizace. Pracujeme tvrdě na tom, abychom akci ve filmové stylu rozvinuli do ještě atraktivnější podoby,“ vysvětlil Barrera.

Ani noir stylizace ale ve třetím díle nebude chybět. Ačkoli se dobrodružství Maxe z deštivého New Yorku přesouvá do brazilského Sao Paula, na temné atmosféře nic neztratí. „Pro nás noir není o konkrétní místě (a kdyby ano, určitě to bude Los Angeles, ne New York), ale o konkrétním grafickém stylu a příběhu, v němž jsou nekompromisní cynické hlášky, mnoho zvratů, pocit zvrácenosti a nemravnosti,“ upřesnil vývojář Rockstaru.

Fanoušci Maxe Payne od Remedy tak mohou zůstat v klidu a na další pokračování se těšit. „Hra je věrná originálním titulům, a to co se týče hratelnosti, estetiky, vizuální stránky i vyprávění. Vše je ale vylepšené tak, aby bylo vidět devět let, kdy se hry dále rozvíjely,“ zdůraznil ještě Jeronimo Barrera, který spolu s kolegy pilně pracuje na vývoji. Práce na Maxi Payneovi 3 jsou již v pokročilé fázi, v česky otitulkovaném traileru jste tak minulý týden mohli sledovat první gameplay záběry. Nyní video lidé z Rockstaru obohatili o vlastní komentář a vy se tak rozhodně znovu podívejte:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama