diablo-dostalo-v-britanii-nalepku-15
Novinka Diablo dostalo v Británii nálepku 15+

Diablo dostalo v Británii nálepku 15+

Ondřej Švára

Ondřej Švára

4. 10. 2011 15:31
Reklama

Diablo III, které vyjde v prvním kvartálu příštího roku, si budou moci v Británii koupit hráči starší patnácti let. Celkem přívětivé hodnocení za "přiměřené krvavé násilí" hra obdržela od ostrovní ratingové asociace BBFC. Hodnotitelé čerpali nejen ze samotného hraní, ale také z 32 minut cutscén a přibližně 22 minut gameplay záběrů, které by tedy hra měla ve finální verzi obsahovat.

Diablo III opět ukazuje, jak relativní je vnímání virtuální brutality v jednotlivých světových končinách, zejména mezi naoko prudérní Amerikou a tolerantnější Evropou (s výjimkou hysterického Německa). V USA totiž hra dostala od organizace ESRB známku M, což znamená, že je přístupná pouze dospělým. "V bitvách je slyšet zvuk sekání do masa a výkřiky trpících. Souboje jsou plné stříkající krve a dalších podobných vizuálních efektů, jako třeba když příšery vybouchnou na krvavé kusy. V některých oblastech jsou také vidět hořící těla a mrtví vesničané se tam válejí v kalužích krve..." Tak zní popis Diabla od mravokárců. No, není tohle právě to, na co se hráči těší?

Nyní už z jiného soudku. Ředitel vývoje Jay Wilson tvrdí, že Diablo má mimo jiné potenciál přinést v budoucnu revoluci v ovládání. Wilson totiž zkouší hrát Diablo na cvičném gamepadu, podobnému tomu xboxovému, a s analogovými kloboučky se mu prý hra ovládá lépe, než s myší a klávesnicí. "Takže jedním z důvodů, proč bychom se měli zabývat portem Diabla na konzole je prostě to, že jsme dokázali navrhnout ovládání, které je na gamepadu velmi pohodlné a rychlé," říká Wilson.

Jestliže se Blizzard někdy rozhodne dát Diablo na konzole, implementuje prý nové ovládací schéma do současné PC verze jako bonus.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama